Irtisanomiset saattavat tarkoittaa Samsungin omien prosessoriytimien häviämistä tulevista Exynos-järjestelmäpiireistä.

Samsungin kerrotaan lopettavan kustomoituja järjestelmäpiirien prosessoreita suunnittelevan tuotekehitysyksikkönsä Texasin Austinissa, jonka seurauksena 290 työntekijää irtisanotaan joulukuun loppuun mennessä. Samsung on tehnyt asiasta WARN-ilmoituksen (Worker Adjustment and Retraining), joka on Yhdysvalloissa lakisääteinen yli 50 hengen massairtisanomisien yhteydessä.

Android Authority -sivusto on tiedustellut asian taustoja ja saanut vastauksen Samsungilta. Samsungin mukaan se on arvioinut System LSI -liiketoimintaansa (Large scale integration) uudelleen kilpailukyvyn ylläpitämiseksi ja sen seurauksena päättänyt irtisanoa San Josessa ja Austinissa työskennelleitä tuotekehitystiimejä. Toistaiseksi jäi kuitenkin epäselväksi, aikooko yritys luopua kokonaan omien prosessoriytimien suunnittelusta.

Samsungin itsensä kehittelemät Mongoose-prosessoriytimet ovat olleet käytössä lähinnä yrityksen Exynos-lippulaivajärjestelmäpiireissä Galaxy S7 -malleista lähtien. Viime aikoina Samsungin omat järjestelmäpiirit ovat olleet suorituskyvyssä enemmän tai vähemmän altavastaajina Qualcommin Snapdragon 800 -sarjan piireille. Kilpailijoista Huawei käyttää suoraan ARM:ilta lisensoituja prosessoriytimiä ja Qualcomm puolestaan niiden kevyesti kustomoituja versioita.

Lähde: Android Authority

This site uses XenWord.
;