Intelin ensimmäiset Coffee Lake -prosessorit tullaan julkaisemaan nykytiedon mukaan elo-syyskuussa yhdessä Z370-piirisarjan kera.

Intel valmistelee parhaillaan julkaistavaksi uusia Coffee Lake -prosessoreita. Partnereilleen pitämästä tapahtumasta vuotaneiden aikataulujen mukaan ensimmäiset Coffee Laket julkaistaan elo-syyskuussa ja loput ensi vuoden alussa. Z370-piirisarja julkaistaan samaan aikaan ensimmäisten Coffee Lake -prosessoreiden kanssa ja muut 300-sarjan piirisarjat toisessa aallossa ensi vuoden alussa.

SiSoft Sandra -tulostietokantaan on ilmestynyt jälleen uusi Coffee Lake -tulos. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Intelin tuleva 6-ytiminen prosessori esiintyy tietokannassa, mutta tiettävästi aiemmissa tuloksissa ei ole ollut mukana prosessorin Turbo-kellotaajuuksia.

Intelin Engineering Sample -prosessoreille tyypilliseen tapaan Coffee Lake tunnistuu Genuine Intel CPU 0000 -nimellä. Sandran mukaan prosessorin peruskellotaajuus on 3,1 ja Turbo-kellotaajuus 4,2 GHz. Tarkemmat tiedot paljastavat, että prosessorissa on 6 ydintä ja se kykenee suorittamaan samanaikaisesti kahtatoista säiettä. Jokaisella ytimellä on 256 kilotavua L2-tason välimuistia ja koko prosessorissa yhteensä 12 Mt L3-välimuistia.

Aiempien vuotojen tapaan Coffee Lakea ajettiin Kaby Lake -alustalla huolimatta siitä, että prosessorille on luvassa myös oma piirisarjansa. Huhujen mukaan prosessori tulisi kuitenkin vaatimaan uuden LGA 1151 v2 -prosessorikannan, mikä rajoittaisi sen uusiin 300-sarjan emolevyihin.

This site uses XenWord.
;