Kuten jo ennakkoon osattiin odottaa, Arrow Lake-S jättää jäähyväiset DDR4-muisteille ja tukee yksinomaan DDR5-muisteja.

Intel valmistelee tänä vuonna julkaistaviksi vielä sekä Lunar Lake -prosessoreita kannettaviin että Arrow Lake-S -prosessoreita työpöydälle. Nyt nettiin on vuotanut uusia tietoja Arrow Lake -alustasta.

ChipHellin foorumeilla on julkaistu kuva, joka on ilmeisesti napattu talteen jostain Inteli pitämästä lehdistötilaisuudesta. Kuvassa näkyy seinälle heijastetussa diassa LGA 1851 -kanta Arrow Lake-S -prosessoreineen sekä sen pariksi kuuluva 800-sarjan piirisarja.

Kuten ennakkoon osattiinkin jo odottaa, Arrow Lake-S -prosessori tulee tukemaan yksinomaan DDR5-muisteja, kun nykyiset prosessorit tukevat sen ohella myös vanhempia DDR4-muisteja. PCI Express -linjojen määrää on kasvatettu siten, että nyt prosessorilta on suoraan 16 PCIe Gen 5 -linjaa näytönohjaimelle ja neljä SSD-asemalle, jonka lisäksi mukaan mahtui vielä neljä PCIe Gen 4 -linjaa hitaammalle SSD:lle sekä 8-kanavainen DMI 4.0 -linja piirisarjalle, mikä vastaa nopeudeltaan PCIe Gen 4 x8:ia.

Arrow Lake-S on varustettu integroidulla Battlemage-LPG-grafiikkaohjaimella, jonka tarkat tiedot ei ole tällä haavaa tiedossa. Se kuitenkin tiedetään, että prosessorilta saadaan kuvaa ulos eDP 1.4b:llä, kahdella Thunderbolt 4 -liitännällä sekä HDMI 2.1- ja DisplayPort 2.1 -liitännöillä.

Diassa on esitelty vain geneerinen 800-sarjan piirisarja, joten mallikohtaisia eroja ominaisuuksissa tulee varmasti olemaan esimerkiksi PCIe-linjojen määrän suhteen. Oli linjoja miten monta hyvänsä, ne tukevat PCIe Gen 4 -nopeuksia. Wi-Fi 7 -tuki onnistuu PCIe-väylän yli, kun Wi-Fi 6E onnistuu yhtiön omalla CNVi-väylällä. Emolevyvalmistaja on kuitenkin se taho, joka päättää mitä versiota Wi-Fistä mikäkin emolevy tukee. Langalliset verkkoyhteydet onnistuvat maksimissaan 2,5 Gbps:n nopeudella, mutta myös 1 Gbps tasolle rajoitettuja malleja voi tulla. USB3-liitäntöjä piirisarja tukee 5, 10 ja 20 gigabitin nopeudella ja liitäntöjen määrä riippuu tarkasta piirisarjasta. Myös SATA 3.0 -väylät ovat edelleen tuettuina.

Lähde: HXL @ X, ChipHell

This site uses XenWord.
;