Tulevan 13. sukupolven lippulaivamallin tulokset olivat lupaavia, mutta testiajossa havaittiin ongelmia, jonka myötä tulokset on hylätty.

Intel tuo 13. sukupolven Core- eli Raptor Lake -prosessorit myyntiin vielä kuluvan vuoden aikana kilpailemaan AMD:n uusia Zen 4 -arkkitehtuuriin perustuvia Ryzen 7000 -prosessoreita vastaan. Nyt tulevasta prosessorista on saatu nettiin uusi vuotanut testitulos.

Geekbenchin tulostietokantaan on ilmestynyt Core i9-13900K -prosessorilla ajettu tulos. Core i9-13900K on 24-ytiminen ja 32 säiettä samanaikaisesti ajava prosessori (8 P-ydintä, 16 E-ydintä), jonka perus- ja Boost-kellotaajuudet olivat testiohjelman mukaan 3,0 ja 5,5 GHz. VideoCardzin mukaan kellotaajuudet täsmäisivät Raptor Laken Engineering Sample 3 -version kanssa, mutta todellisuudessa Geekbench raportoi kellotaajuuden käyneen myös maksimeita selvästi korkeammalla 5,7 GHz:n kellotaajuudella.

Itse tulokset ovat sinänsä vakuuttavat, 2133 pistettä yhdelle ja 23701 kaikille ytimille, mikä on 7 % paremmin yhdellä ja 37 % paremmin kaikilla ytimillä, kuin Core i9-12900K:lla. Tulosten kanssa on kuitenkin ongelmia, sillä testiohjelma oli havainnut ajon aikana ongelmia ajoitusten kanssa. Tulos itsessään ei ole siis niinkään kiinnostava, vaan jälleen yksi lisävarmistus prosessorin teknisistä yksityiskohdista. Lisäksi Core i9-13900K -nimellä tunnistuminen viittaa jo mahdolliseen jälleenmyyntiversioon.

Kenties totutusta poiketen myös itse Geekbench on kommentoinut asiaa kertomalla poistaneensa tuloksen, koska vaikka ne ovat saman suuntaisia kuin on odotettu, se ei voi olla varma niiden aitoudesta. Geekbench-testi mittaa aikaa kahdella eri ajastimella ja pitää tuloksia epäluotettavina, mikäli ajastimet eivät täsmää testin lopussa. Ajoitusongelmien kerrotaan olevan myös mahdollinen selitys odotettua korkeammille piikkikellotaajuuksille.

Lähde: VideoCardz

This site uses XenWord.
;