DG-1 on Intelin ohjelmistokehittäjille lähettämä kehitystyökalu, mikä antaa mahdollisuuden aloittaa optimointityö Xe-arkkitehtuurille ennen varsinaisten erillisnäytönohjainten valmistumista.

Intel on luvannut julkaista kuluvan vuoden aikana ensimmäiset Xe-arkkitehtuuria hyödyntävät tuotteet. Näillä näkymin ensimmäisenä markkinoille tulee saapumaan Tiger Lake -prosessorit, joiden integroitu grafiikkaohjain perustuu Xe-LP-arkkitehtuuriin.

Ensimmäinen kehittäjien käsiin päässyt Xe-variantti on niin ikään Xe-LP-arkkitehtuuria, mutta erillisen grafiikkasirun muodossa. Intel julkaisi vuoden alussa CES-messuilla ohjelmistokehittäjille tarkoitetun DG-1-koodinimellisen kehitysmallin (Software Development Vehicle, SDV). Moni spekuloi aluksi sen olevan Intelin ensimmäinen erillisnäytönohjain, mutta yhtiö varmisti pian erillisnäytönohjainten perustuvan järeämpään Xe-HP-arkkitehtuuriin.

Nyt Twitteristä tuttu vuotaja Komachi Ensaka on twiitannut linkin Intelin Aurora-supertietokoneen SYCS-ohjelmointia käsittelevään diapakettiin. Diapaketissa annetaan viimeinen niitti ajatuksille, että DG-1 päätyisi myös kuluttajan käsiin erillisenä PCI Express -väyläisenä näytönohjaimena. Diapaketissa varmistetaan, että DG-1:ssä käytössä oleva siru tulee markkinoille vain kannettavissa tietokoneissa. Intel on aiemminkin puhunut aikeistaan hyödyntää integroitua grafiikkaohjainta erillisen grafiikkapiirin rinnalla.

Lähde: Komachi Ensaka @ Twitter

This site uses XenWord.
;