Ranskalainen Canard PC Hardware -sivusto raportoi useisiin lähteisiinsä perustuen, että Intel valmistelisi kulisseissa markkinoille kahta uutta Kaby Lake -prosessoria kilpailemaan paremmin AMD:n Ryzen-prosessoreiden kanssa.

Intelin huhutaan tuovan markkinoille erittäin nopealla aikataululla neliytimiset ja kerroinlukottomat Core i7-7740K- ja Core i5-7640K -prosessorit, joiden TDP-arvoksi raportoidaan yli 100 wattia. Yllättävä julkaisu viittaisi siihen, että Intel kokee AMD:n tulevien Ryzen-prosessoreiden olevan todellinen uhka juuri Kaby Lake -sukupolvella päivitetylle Core-työpöytäprosessoreiden mallistolle.

Uuden Hyper-Threading-ominaisuudella ja 8 megatavun L3-välimuistilla varustetun Core i7-7740K -lippulaivamallin perustaajuudeksi raportoidaan 4,3 GHz eli 100 MHz korkeampi kuin tammikuun alussa julkaistulla Core i7-7700K -mallilla. Turbo-taajuudesta ei vielä ole tietoa, mutta se on oletettavasti maksimissaan 4,6 GHz.

Kuuden megatavun L3-välimuistilla varustetun Core i5-7640K:n perustaajuudeksi raportoidaan 4,0 GHz eli 200 MHz korkeampi kuin Core i5-7600K -mallilla.

Core i5-7640K -mallin kohdalla hämmennystä aiheuttavat ristiriitaiset huhut, joiden mukaan prosessori saattaisi olla varustettu poikkeuksellisesti Hyper-Threading-ominaisuudella. Kyseessä olisi mullistava ratkaisu, sillä Core i5 -prosessorit ovat olleet markkinoilla muutamia yksittäisiä poikkeuksia lukuunottamatta neliytimisiä ja ilman Hyper-Threading-tukea Sandy Bridge -sukupolvesta eli vuodesta 2011 lähtien.

Core i5 -prosessorin mahdollista Hyper-Threading-tukea voitaisiin perustella AMD:n Zen-arkkitehtuurin joustavuudella konfiguroida prosessorit 4-, 6- ja 8-ytimisiksi Simultaneous multithreading- eli SMT-tuella tai ilman.

Lisäksi Intelin huhutaan tuovan seuraavien sukupolvien Coffee Lake- ja Cannonlake-koodinimellisten prosessoreiden myötä 6-ytimiset mallit tarjolle kuluttajaluokkaan, joten Core i7 -sarjan voisi kuvitella tulevaisuudessa kattavan 6-ytimiset ja 12-säikeiset prosessorit ja Core i5-sarjan neliytimiset ja 8-säikeiset prosessorit. Esimakua on jo saatu Kaby Lake -sukupolven Pentium-prosessoreissa, joihin on lisätty Hyper-Threading-tuki. Aiemmin Pentium-prosessorit olivat kaksiytimisiä ilman Hyper-Threading-tukea ja Core i3-prosessorit kaksiytimisiä Hyper-Threading-tuella.

Intelin tulevaisuuden prosessorimallisto saattaakin näyttää ytimien lukumäärän ja Hyper-Threading-tuen suhteen esimerkiksi tältä:

  • Celeron: 2 ydintä, 2 säiettä
  • Pentium: 2 ydintä, 4 säiettä
  • Core i3: 4 ydintä, 4 säiettä
  • Core i5: 4 ydintä, 8 säiettä
  • Core i7: 6, 8, 10 ydintä, 12, 16, 20 säiettä(?)

Canard PC Hardwaren mukaan heille on lähiakoina saapumassa kyseiset uutuusprosessorit testiin, joten lisätietoja on odotettavissa piakkoin.

Lähde: Canard PC Hardware (Google Translate)

This site uses XenWord.
;