Beyond3D Forumille postattiin tänään kuva, jossa esiintyy Intelin tuleva AMD:n grafiikkapiirillä ja HBM2-muisteilla varustettu prosessori.

Foorumikäyttäjä iamw on julkaissut kuvan emolevystä, johon on juotettu BGA-kantainen prosessori, joka vastaa lehdistötiedotteessa esiintynyttä renderöityä kuvaa.

Tuotekoodin perusteella kyseessä on Zotacin valmistama custom-emolevy, joka on varustettu kahdella DDR4 SODIMM -muistiliittimellä, M.2 SSD -liitännällä ja kahdella SATA-liittimellä. Prosessorin ympärillä on varsin järeä virransyöttö.

 

Intel ei ole toistaiseksi paljastanut tulevasta prosessorista tarkempia teknisiä yksityiskohtia, kuten mallinimeä, prosessoriytimien lukumäärää, kellotaajuuksia tai AMD:n suunnitteleman grafiikkapiirin arkkitehtuuria (Polaris/Vega).

Lehdistötiedotteen mukaan kyseessä tulee kuitenkin olemaan 8. sukupolven Core-perheen tuote, jossa yhdistyy Core H -sarjan prosessori ja semi-custom-grafiikkapiiri AMD:lta samalla alustalla. Grafiikkapiiri ja HBM2-muistit ovat yhteydessä toisiinsa Intelin EMIB- eli Embedded Multi-Die Interconnect Bridge -teknologialla ja prosessori ja grafiikkapiiri ovat todennäköisesti yhteydessä toisiinsa PCI Express -väylällä.

AMD:n mukaan kyseessä on puhtaasti Intelin projekti, jossa se ostaa AMD:n suunnitteleman grafiikkapiirin ja AMD auttaa projektin  toteuttamisessa. Prosessori on tarkoitus julkaista virallisesti ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä eli tammi-maaliskuussa.

Lähde: Beyond3D

This site uses XenWord.
;