Intel on vahvistanut virallisesti, että AMD:n entinen grafiikkapomo siirtyy yrityksen palvelukseen.

Koduri on nimitetty Intelillä pääarkkitehdiksi ja johtamaan uutta grafiikkaan ja laskentaan keskittyvää Core and Visual Computing Group -osastoa.

Nimityksen yhteydessä Intel paljasti myös kunnianhimoisen suunnitelmansa laajentaa nykyisistä integroiduista grafiikkaohjaimista suorituskykyisempiin grafiikkapiireihin ja erillisnäytönohjaimiin.

Tarkempia yksityiskohtia ei vielä kerrottu, mutta lehdistötiedotteessa käytetty termi discrete graphics solutions kattaa esimerkiksi AMD:n Radeon- ja NVIDIAn GeForce-näytönohjaimet sekä aiemmin tällä viikolla esitellyn 8. sukupolven Core-H-sarjan prosessorin ja AMD:n HBM2-muisteilla varustetun grafiikkapiirin yhdistelmän samalla alustalla.

Koduri will expand Intel’s leading position in integrated graphics for the PC market with high-end discrete graphics solutions for a broad range of computing segments.

Erillisnäytönohjainten rinnalla Koduri tulee työskentelemään myös IP-lohkojen (Intellectual Property core) parissa, jotka tullaan yhdistämään ja skaalaamaan eri tuotesegmentteihin.

Under Koduri’s leadership, the company will unify and expand differentiated IP across computing, graphics, media, imaging and machine intelligence capabilities for the client and data center segments, artificial intelligence, and emerging opportunities like edge computing.

Todennäköisesti aluksi Inteliltä tullaan näkemään vastaavaa yhteistyötä AMD:n kanssa eli se ostaa semi-custom grafiikkapiirejä ja yhdistää niitä omiin prosessoreihinsa. Ajan kuluessa yritykseltä voidaan odottaa myös omaan suunnitteluun perustuvaa uutta suorituskykyistä grafiikka-arkkitehtuuria.

Ensisijaisesti Intel tulee kilpailemaan NVIDIAn kanssa, joka on viime aikoina kasvattanut merkittävästi datacenter-liiketoimintansa liikevaihtoa ja voittoa suorituskykyisen laskennan ja koneoppimisen ratkaisuilla.

Koduri aloittaa työt Intelillä joulukuun alussa.

Lisää aiheesta:

This site uses XenWord.
;