Tulevat 300-sarjan piirisarjat on tarkoitettu lokakuussa julkaistaville Coffee Lake -prosessoreille.

Intel valmistelee uusia 8. sukupolven Coffee Lake -koodinimellisiä työpöytäprosessoreja julkaistavaksi 5. lokakuuta. Prosessorit vaativat tuekseen yhdessä niiden kansa julkaistavan uuden Z370-piirisarjan, joka vastaa kuitenkin ominaisuuksiltaan vielä Kaby Lake -sukupolven Z270-piirisarjaa.

Intel tulee julkaisemaan aluksi vain kourallisen Coffee Lake -malleja ja suurin osa prosessoreista julkaistaankin vasta ensi vuoden alkupuolella. Yhdessä loppujen prosessoreiden kanssa tullaan julkaisemaan myös uudet Cannonlake-sukupolven 300-sarjan piirisarjat, joiden mukana on myös korvaaja Z370-piirisarjalle.

Nyt AnandTechin keskustelualueille on vuotanut Intelin piirisarjoja koskeva roadmap, joka paljastaa korvaavan piirisarjan tottelevan nimeä Z390. Aiemmat vuodot antoivat käsityksen, että Z390 julkaistaisiin muiden Cannonlake-sukupolven piirisarjojen tavoin jo alkuvuodesta, mutta roadmapin mukaan Z370 tulee pysymään ainoana ylikellotuspiirisarjana aina ensi kesään saakka. Z370 tulee jatkamaan eloaan Z390:n rinnalla myös ensi kesän jälkeen, mutta ellei piirisarjojen välillä ole merkittävää hintaeroa, on vaikeaa nähdä miksi kukaan ostaisi sen julkaisun jälkeen enää vanhempaa Z370-emolevyjä.

Z390:n lisäksi Cannonlake-sukupolven 300-sarjan piirisarjoihin kuuluvat Q370, Q360, B360, H370 ja H310. Tuttuun tapaan Q- ja B-alkuiset piirisarjat on tarkoitettu lähinnä yrityskäyttöön ja Z- ja H-alkuiset kuluttajille. Voit tutustua Kaby Lake -sukupolven Z370-piirisarjan ja Cannonlake-sukupolven 300-sarjan piirisarjojen eroon aiemmasta uutisestamme.

Lähde: AnandTech Forums

This site uses XenWord.
;