Intelin Walden Kirschin työstämässä muistiossa käydään läpi Intelin ja AMD:n välistä kilpailutilannetta, miten siihen on päädytty ja millä asein Intel käy tulevaan taisteluun AMD:n 7 nanometrin prosessoreita vastaan.

Redditiin on ilmestynyt mielenkiintoista luettavaa Intelin sisäinen uutisringin sisältä. Kuvankaappauksen muodossa toimitetussa muistiossa yhtiön Walden Kirsch käy läpi Intelin ja AMD:n välistä kilpailutilannetta ja sen tuomia haasteita.

Kirschin mukaan Intelin AMD-ekspertti Steve Collins on todennut yhtiöllä olevan edessään kovia haasteita. Yhtiön omien suorituskykyyn, tehonkulutukseen ja kilpailulliseen tilanteeseen paneutuvien analyytikkojen mukaan kilpailu tulee olemaan Rome-palvelinprosessoreiden myötä erityisen tiukkaa HPC-maailmassa ja tulevan kamppailun paikoista palvelimissa tulevan olemaan Intelin kannalta tiukinta vuosikymmeneen. Myös työpöytäpuolen Matisse- eli Ryzen 3000 -prosessoreiden odotetaan kiristävän kilpailua entisestään, mutta kannettavien puolella Intelillä on edelleen kova luotto omaan etulyöntiasemaansa.

Yhtiön omien arvioiden mukaan sen 9. sukupolven prosessorit tulisivat pysymään AMD:n Ryzen-prosessoreiden edellä heikosti säikeistyvissä sovelluksissa, mutta Ryzen 3000 -sarjan odotetaan vievän voiton hyvin säikeistyvien sovellusten puolella. Palvelimissa se uskoo Xeon-prosessoreiden pysyvän edellä nopeisiin välimuisteihin ja pieniin muistilatensseihin nojaavissa sovelluksissa kuten tietokannoissa, mutta raa’an suoritustehon osalta Rome on vakava uhka Xeoneille.

Intelin analyytikkojen mukaan sen ohjelmisto-osaaminen on avain asemassa kilpailuedun säilyttämisen kannalta. Intelin insinöörit tuottavat eri projekteihin ja yrityksille koodia, mikä osaa hyödyntää sen prosessoreiden erikoisominaisuuksia ja siten parantaa yhtiön prosessoreiden tilannetta markkinoilla. Kirsch alleviivaa Intelillä olevan noin 15 000 ohjelmistokehittäjää eli enemmän kuin AMD:lla on työntekijöitä yhteensä. Muita kilpailuetuja ovat esimerkiksi laajempi tuoteportfolio esimerkiksi Optane-muistien ja Thunderboltin kautta sekä erilaiset kiihdyttimet.

Muistion lopussa on myös pieni kysymyksiä & vastauksia osio, jossa Steve Collins vastaa muutamiin oleellisiin kysymyksiin tämän hetkisen ja tulevan kilpailutilanteen osalta ja siitä, miten tilanteeseen on päädytty. Suosittelemme lämpimästi koko artikkelin lukua kaikille asiasta kiinnostuneille.

Päivitys 1.7: Reddit-postaus on jo poistettu, mutta io-tech nappasi kuvan talteen ajoissa. Voit katsoa koko kuvan alta (klikkaa isommaksi).

Lähde: Reddit

This site uses XenWord.
;