MediaTek on esitellyt tänään uuden Helio P65 -järjestelmäpiirin, joka on suunnattu alemman keskihintaluokan puhelimiin. Uutuus ei suoranaisesti korvaa aiempia P60- tai P70-malleja, sillä sen ominaisuuspainotus on hieman erilainen.

12 nanometrin prosessilla valmistettava piiri sisältää yhteensä kahdeksan prosessoriydintä, joista kaksi on suorituskykyisempää 2,0 GHz Cortex-A75-mallia ja kuusi virtapihimpää 1,7 GHz Cortex-A55-mallia, joilla on yksi jaettu L3-tason välimuisti. Järjestely on uusi, sillä aiemmissa P60- ja P70-malleissa molempia (A73 ja A53) piirityyppejä oli neljä. LPDDR4X-muistiohjain on yksikanavainen. Grafiikkasuorittimeksi piiriin on valittu ARM Mali-G52 2EEMC2, jonka suhteen on odotettavissa heikompaa suorituskykyä Mali-G72 GPU:ta käyttäviin P60- ja P70-piireihin nähden.

Piiriin on integroitu myös NPU-tekoälysuoritin, jonka kerrotaan olevan tuplasti nopeampi kuin edellä mainituissa sisarmalleissa. Myös kuvaprosessointia on parannettu ja piiri tukee 48 megapikselin Quad Bayer -sensoreita, H.265-videopakkausta sekä elektronista kuvanvakautusta, muttei valitettavasti 4K-tallennusta. Yhteyspuolella on tarjolla Cat.7/13-nopeusluokan 4G-modeemi, WiFi 5- sekä Bluetooth 5 -tuki. Miinuksena P70-mallista löytyvä UFS-muistituki on jätetty pois.

Helio P65 on parhaillaan massatuotannossa ja ensimmäiset sitä käyttävät tuotteet nähdään markkinoilla jo heinäkuussa.

Lähde: MediaTek