Näytön alle sijoitettu etukamera nähdään kohta markkinoilla, mutta kuvanlaadussa on tehtävä vielä kompromisseja.

Oppo on esitellyt tänään MWC Shanghai -tapahtuman avajaispäivänä oman toteutuksensa näytön alle sijoitetusta etukameraratkaisusta, jota se kiusoitteli jo aiemmin sosiaalisessa mediassa julkaistulla videolla. Yritys ei vielä paljastanut milloin uutuustekniikkaa käyttävä puhelin nähdään markkinoilla, mutta kertoi sen tapahtuvan ”lähitulevaisuudessa”.

Oppon mukaan kameran päällä olevaan näyttöön on toteutettu uusi pikselirakenne ja näyttöpaneelissa on käytetty uutta tarkoitukseen suunniteltua läpinäkyvää materiaalia. Näytön kuvanlaatu ei Oppon mukaan kärsi kameran kohdalla ja myös kosketuksentunnistus on toiminnassa. Kameran tarkkoja teknisiä ominaisuuksia ei paljastettu, mutta sen kerrotaan käyttävän tavanomaista suuriaukkoisempaa objektiivia, suurikokoisempaa sensoria sekä suurempaa pikselikokoa.

Oppo kertoo tiedostavansa ratkaisun aiheuttamat haasteet kuvanlaadussa ja yrityksen hallituksen puheenjohtaja Brian Shen varoitteli jo etukäteen, ettei odotuksia kuvanlaadun suhteen kannata asettaa liian korkealle. Kuvanlaadun kerrotaan olevan tällä hetkellä keskiluokan puhelimien tasolla. Yritys kertoo kehittäneensä kolme erilaista algoritmia kameran kuvanlaadun parantamiseksi. Niillä pyritään parantamaan kuvan värejä ja dynamiikkaa sekä estämään sumuisuutta kuvassa.

Lähteet: Twitter (1)(2)(3), The Verge, GSMArena, Engadget

This site uses XenWord.
;