Intelin viimeisimpien prosessorisukupolvien Hyper-threading-bugi saattaa pahimmillaan aiheuttaa esimerkiksi datan korruptoitumista tai järjestelmien kaatumista. Intel on ehtinyt saada bugin korjaavan mikrokoodipäivityksen jo valmiiksi, mutta esimerkiksi korjauksen sisältävät BIOS-päivitykset ovat vielä työn alla emolevyvalmistajilla.

Intelin Skylake-, Skylake-X-, Kaby Lake- ja Kaby Lake-X -arkkitehtuureista on löytynyt bugi, joka voi johtaa järjestelmän kaatumiseen tai muihin ongelmiin. Ongelma esiintyy edellä mainittuihin arkkitehtuureihin perustuvilla Hyper-threading-teknologiaa tukevilla prosessoreilla. Esimerkiksi Core i5 -mallit, jotka eivät tue Hyper-threading-teknologiaa, eivät kärsi ongelmasta.

Intelin Skylake(-X)- ja Kaby Lake(-X) -arkkitehtuureihin perustuvien prosessoreiden Hyper-threading-teknologiaan liittyvän bugin löysi alun perin OCaml-työkalujen kehittäjiin kuuluva Mark Shinwell. Bugin olemassaolosta on tiedetty ainakin vuoden alusta lähtien, mutta OCaml-yhteisön tekemien tutkimusten mukaan se on ollut olemassa ainakin vuoden 2016 toisesta neljänneksestä lähtien. OCaml-kääntäjällä bugin on todettu kaatavan itse kääntäjän, aiheuttavan vääriä käännöksiä ja muita erikoisuuksia.

Myös Intel on tietoinen bugista ja on ehtinyt kehittää siihen jo mikrokoodikorjauksen. Emolevyvalmistajat tiettävästi valmistelevat parhaillaan BIOS-päivityksiä korjauksen kera. Alla on lainaus Intelin omasta dokumentaatiosta asiaan liittyen. Voit tutustua bugiin tarkemmin Debianin viestiketjussa.

  Errata:   SKZ7/SKW144/SKL150/SKX150/SKZ7/KBL095/KBW095
Short Loops Which Use AH/BH/CH/DH Registers May Cause
Unpredictable System Behavior.
  Problem:  Under complex micro-architectural conditions, short loops
of less than 64 instructions that use AH, BH, CH or DH
registers as well as their corresponding wider register
(e.g. RAX, EAX or AX for AH) may cause unpredictable
system behavior. This can only happen when both logical
processors on the same physical processor are active.
  Implication: Due to this erratum, the system may experience
unpredictable system behavior.
This site uses XenWord.
;