Etenkin AMD:n GCN-arkkitehtuureihin perustuvien näytönohjainten kysyntä on taivaissa kryptovaluutan louhinnan suosion noustua jälleen uusiin lukemiin. OCUK on nyt tuonut myyntiin Sapphiren louhintakäyttöön tarkoitettuja Radeon RX 470- ja RX 560 -laskentakortteja vastaamaan kysyntään.

Uutisoimme aiemmin NVIDIAn kryptovaluuttojen louhimiseen suunnatuista laskentakorteista. Netissä on liikkunut huhuja myös vastaavista AMD:n grafiikkapiireihin perustuvista laskentakorteista ja nyt huhuista näyttäisi tulleen totta.

Overclockers UK -verkkokauppa on listannut sivuilleen useita Sapphiren valmistamia laskentakortteja. Verkkokaupan sivuilta löytyy neljä erilaista Radeon RX 470 Mining Edition -laskentakorttia ja yksi Radeon RX 560 Pulse Mining Edition.

Radeon RX 470 Mining Editionit on jaoteltu neljään eri malliin niiden muistien perusteella. Kahdessa malleista on 4 ja kahdessa 8 Gt muistia ja saman muistimäärän omaavat mallit on vielä eroteltu Samsungin muisteilla varustettuihin ja muiden valmistajien muisteilla varustettuihin versioihin.

Samsungin muisteista joutuu maksamaan OCUK:lla noin 10 puntaa ylimääräistä, mutta toisaalta niille myös luvataan 1 MH/s korkeampaa louhintanopeutta kuin muiden valmistajien muisteilla varustetuille versioille. Samsungin muisteilla varustetulle 4 Gt:n mallille luvataan 24 – 27 MH/s ja 8 Gt:n mallille 25 – 28 MH/s louhintanopeutta. Muiden valmistajien muisteilla varustetut versiot jäävät 23 – 26 ja 24 – 27 MH/s nopeuksiin.

Sapphire Radeon RX 470 Mining Edition -laskentakorteissa ei ole näyttöulostuloja. Takuuta niille luvataan vuoden verran.

Sapphire Radeon RX 560 Pulse Mining Edition on laskentakortiksi erikoinen tapaus, sillä normista poiketen se on varustettu yhdellä DVI-D-näyttöulostulolla. Laskentakortille luvataan 12 – 15 MH/s louhintanopeutta. Takuuta laskentakorteilla on RX 470 Mining Edition -mallien tapaan yksi vuosi.

Overclockers UK -verkkokaupassa Radeon RX 560 Pulse Mining Edition on kaupan kallein RX 560 -malli peräti 30 punnan erolla seuraavaksi kalleimpaan. RX 470 Mining Edition -mallien hintavertailu saman kaupan sisällä ei onnistu, sillä OCUK:lla ei ole RX 470 -näytönohjaimia myynnissä lainkaan.

This site uses XenWord.
;