Google julkaisi San Franciscossa kokonaisen uuden sukupolven nimeään kantavia laitteita, mukaanlukien uudet Pixel-puhelimet

Google julkaisi odotusten mukaisesti uudet Pixel 2- ja Pixel 2 XL -älypuhelimet. Varsinainen julkaisutilaisuus pidettiin San Franciscossa, mutta tilaisuus on katsottavissa myös livestreamina YouTuben kautta.

Pixel 2 on varustettu 5,2-tuumaisella 1920×1080-resoluution OLED-paneelilla ja se tulee saataville kolmessa värivaihtoehdossa: Kinda Blue, Just Black ja Clearly White. Pixel 2 XL rakentuu puolestaan 6-tuumaisen 2880×1440-resoluution P-OLED-näytön ympärille ja tulee saataville Just Black- ja Black & White -väreissä.

Aiemmat huhut pätevät uusiin Pixel-malleihin käytännössä täysin. Mukana on HTC U11 -puhelimesta tutut paineen tunnistavat reunat, Pixel 2 muistuttaa enemmän perinteistä muotoilua, kun Pixel 2 XL:ssä on liki koko etupuolen hyödyntävä näyttö. Myös stereokaiuttimet ovat mukana kuten suurin osa viimeisistä vuodoista lupasikin.

Kuvat: GSMArena

Pixel 2- ja Pixel 2 XL -puhelimet kätkevät alumiinirunkonsa sisään tämän hetken huippurautaa, eli Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiirin, jonka parina on 4 Gt muistia ja 64 tai 128 Gt tallennustilaa. Monen pettymykseksi 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää ei ole mahdutettu mukaan. Puhelimet ovat IP67-suojattuja vedeltä ja pölyltä. Sormenjälkilukija on sijoitettu puhelimen taakse ja sen kehutaan olevan markkinoiden nopein.

Googlen mukaan uusien Pixel-puhelinten kamera nettoaa DXOMark-testissä tuloksekseen 98 pistettä, mikä on korkein miltään älypuhelimelta tähän asti. Puhelinten optisella ja elektronisella kuvanvakaimella varustetun takakameran tarkkuus on 12 megapikseliä ja sen rinnalla on Googlen kehittämä uusi Pixel Visual Core -kuvaprosessori. Kilpailijoiden puhelimet rakentavat kuviin vakuuttavia syvyysefektejä kahden kamerasensorin avulla, mutta Googlen ratkaisussa kaikki 12 megapikseliä ottavat kuvasta sekä vasemman että oikean kuvakulman, jonka avulla se kykenee tekemään saman yhdellä sensorilla.

Googlen uudet Pixel-puhelimet saapuvat aluksi Australiaan, Kanadaan, Saksaan, Intiaan, Isoon-Britanniaan ja Yhdysvaltoihin. Pixel 2 on hinnoiteltu 649 dollariin ja XL-malli 849 dollariin peruskonfiguraatioissaan. 128 Gt:n tallennustilalla varustetut mallit kustantavat 100 dollaria enemmän kuin perusversiot. Puhelinten ennakkotilaukset alkavat välittömästi.

Google @ YouTube

 

This site uses XenWord.
;