Panther Canyon on varustettu integroidulla Xe-grafiikkaohjaimella, mutta Phantom Canyonissa turvaudutaan vielä kolmannen osapuolen erillisnäytönohjaimeen.

Intel esitteli NUC 9 Extremen myötä uuden The Element -konseptin NUC-luokan tietokoneille. Aivan heti se ei näytä kuitenkaan saavan jatkoa FanlessTechin saamien tietojen mukaan.

FanlessTech on saanut käsiinsä reilut viikko sitten kuvat ja alustavat tekniset tiedot Intelin seuraavan sukupolven Panther Canyon- ja Phantom Canyon -NUC-tietokoneista. Panther Canyon tullaan julkaisemaan sivuston tietojen mukaan NUC 11 Performance -nimellä, kun Phantom Canyonista tulisi NUC 11 Extreme. The Element -yksikkö ei ole osa kumpaakaan ratkaisua.

Suorituskykyisempi kaksikosta eli Phantom Canyon tulee olemaan varustettu Tiger Lake-U -arkkitehtuuriin perustuvalla 28 watin Core i5- tai i7 -prosessorilla. Tämän lisäksi pakettiin tulee kuulumaan toistaiseksi nimeämätön kolmannen osapuolen erillisnäytönohjain. Intel on aiemmin käyttänyt NUC-tietokoneissaan AMD:n Radeon-näytönohjaimia, mutta Phantom Canyonin kohdalla tästä ei ole vielä varmuutta.

Phantom Canyonissa on lisäksi HDMI 2.0b- ja miniDP 1.4 -liittimet, tuki maksimissaan 64 Gt:lle kaksikanavaista DDR4-3200-muistia, kaksi M.2-liitäntää (22×80/110 ja 22×80), tuki Optane Memory M10- ja H10 -SSD-asemille sekä kaksi Thunderbolt 3 -tuellista USB Type-C -liitäntää, kuusi USB Type-A -liitäntää, Intelin oma 2,5 gigabitin verkko-ohjain sekä Wireless-AX 201 Wi-Fi 6- ja Bluetooth 5.0 -tuilla.

Panther Canyon on selvästi sisarmallista poikkeavasta ulkonäöstään huolimatta varustettu pääosin samoin ominaisuuksin. Eroina on prosessorivalikoiman kasvattaminen Tiger Lake-U Core i3 -malleilla, kolme USB Type-A -liitintä ja yksi M.2-liitin vähemmän sekä erillisnäytönohjaimen puute. Lisäksi Tiger Lake-U:n integroidun grafiikkaohjaimen vuoksi kokoonpanosta löytyy HDMI 2.0b:n sijasta HDMI 2.1 -liitäntä.

Lähde: FanlessTech

This site uses XenWord.
;