Intelillä on työn alla ainakin lähitulevaisuudessa julkaistavat Frost-, Ghost- ja Quartz Canyon -NUC-tietokoneet sekä vuonna 2021 odotettavissa oleva Phantom Canyon.

Intel valmistelee parhaillaan useampaakin uutta NUC-kokoluokan tietokonetta. Kiinasta kantautuvien vuotojen mukaan tosin ainakin osa tulevista laitteista on kokoluokaltaan selvästi normaaleja NUC-kokoonpanoja kookkaampia.

ChipHellin foorumeille on vuodettu lukuisia kuvia Intelin pitämästä tapahtumasta, jossa on ollut esillä prototyyppitason NUC-kokoonpanoja sekä esitelty dioissa pidemmälle tulevaisuuden meneviä suunnitelmia. Kenties mielenkiintoisin uutuus onkin vain dioissa esiintynyt Phantom Canyon, jota voidaan odottaa markkinoille vuonna 2021.

Phantom Canyon -NUC-tietokone on varustettu PCI Express 4.0 -standardia tukevalla Tiger Lake-U -prosessorilla, jonka TDP-arvo on 28 wattia. Se tulee olemaan varustettu lisäksi erillisellä näytönohjaimella, joka perustunee Intelin omaan Xe-arkkitehtuuriin. Näytönohjaimelle luvataan HDMI 2.1 -liitin ja kaksi MiniDP 1.4 -liitintä. Diassa mainitaan erillisnäytönohjaimen kohdalla 1660 Ti ja 2060, joka voi viitata näytönohjaimen suorituskyky- tai hintaluokkaan. On kuitenkin selvää, ettei 2021 julkaistavassa kokoonpanossa tule olemaan kumpaakaan näistä näytönohjaimista.

Lisäksi kokoonpanosta tulee löytymään Thunderbolt 3:a tukeva USB Type C -liitäntä, kaksi SODIMM-muistipaikaa, kaksi M.2-liitäntää RAID 0/1 -tuella, 2,5 ja 1 gigabitin verkkoliitännät, Wi-Fi 6- ja Bluetooth 5.0 -tuet sekä USB 3.1 Gen 2 -liitäntöjä. Koko komeutta tullaan jäähdyttämään kustomoidulla höyrykammiojäähdyttimellä ja kokoonpano on luonnollisesti RGB-valaistu.

Koska tuotteen julkaisuun on kuitenkin vielä pitkä tovi, on mahdollista että sen ominaisuudet tulevat vielä muuttumaan ennen julkaisua.

Ennen Phantom Canyonia Intel tulee julkaisemaan pienikokoisen Frost Canyon -NUC-tietokoneen Comet Lake-U -prosessorilla, Ghost Canyonin 45 watin Core i9-9980HK -prosessorilla ja työasemakäyttöön suunnatun Quartz Canyonin. Quartz Canyon voidaan varustaa 45 watin TDP-arvolla varustetulla Xeon E-2286M- tai i7-9850H -prosessorilla. Sekä Ghost Canyon että Quartz Canyon sisältävät PCI Express -liittimen erilliselle näytönohjaimelle ja Quartz Canyonin prototyyppi olikin varustettu Quadro-näytönohjaimella.

Lähteet: ChipHell, momomo_us @ Twitter, FanlessTech

This site uses XenWord.
;