5,5 GHz:n taajuudella sykkinyttä prosessoria jäähdytettiin nestemäisellä typellä, kun Cinebench R23 -ajo sai wattimittarin näyttämään hetkellisesti jopa 1881 watin kulutusta.

Intelin uuden HEDT- ja työasemamarkkinoiden lippulaivapiirin Xeon w9-3495X:n tiedettiin jo ennakkoon olevan varsinainen virtasyöppö, kun sitä lähdetään ylikellottamaan. Tuoreet ylikellotustestit saivat aiemman reilun kilowatin kulutuksen näyttämään maltilliselta.

Asuksella työskentelvä Jon ’Elmor’ Sandström on julkaissut videon 56-ytimisen Xeon w9-3495X -ylikellotussessioista. Ennätystehtailuun varauduttiin Asuksen Pro WS W790E-SAGE SE -emolevyllä, kahdeksalla G.Skillin DDR5 R-DIMM -muistikammalla ja kahdella 1600 watin Superflower-Leadex-virtalähteellä. Jäähdytysvastuussa oli odotetusti nestemäinen typpi.

Elmorin julkaisemalla reilun puolen minuutin YouTube-videolla pyöritetään Cinebench R23 -testiä reaaliaikaisella lämpötila ja tehonkulutusseurannalla. 5,5 GHz:iin ylikellotettuna prosessorin lämpötila oli 90-95 astetta pakkasella ja tehonkulutus levossa reilut 290 wattia. Kun Cinebench R23 lyötiin käyntiin, nousi kulutus nopeasti li 1800 wattiin ja korkeimmillaan videolla nähdään peräti 1881 watin kulutus.

Vaikka kulutuslukemat ampaisivat katon läpi kohti lähintä jumbojettiä, ei tuloksella päästy keulimaan. Cinebench antoi LN2-ajolla 132 220 pistettä, mikä jää jälkeen kreikkalaisylikellottaja OGS:n 5,4 GHz:n kellotaajuudella toimineella Xeon w9-3495X:llä ajetusta 132 484 pisteestä. OGS:n tulos on HWBotin listausten kärjessä myös ydinmäärästä riippumatta. Ilmeisesti ennätyksen jäätyä rikkoutumatta Elmor ei vaivautunut edes lähettämään tulosta HWBottiin, tai ainakaan se ei vielä löydy sivuston tuloslistoilta.

Lähde: HardwareLuxx

This site uses XenWord.
;