Intelin tulevista prosessoripäivityksistä on liikkunut viime aikoina rutkasti erilaisia huhuja. Yhtiön odotetaan julkaisevan tulevana syksynä vähintään päivitykset Coffee Lake- ja Skylake-X-prosessorisarjoihin. Coffee Lake -arkkitehtuurin uudet versiot tullaan nimeämään Core 9000 -sarjaksi, mutta aiempien vuotojen perusteella niitä tullaan markkinoimaan edelleen 8. sukupolven prosessoreina.

Heinäkuun lopulla nettiin vuoti ensin ilmeisesti vanhentunut roadmap, jonka mukaan mm. Coffee Lake-S -arkkitehtuurin päivitykset saapuisivat markkinoille vasta ensi vuoden alussa. Heti perään sama lähde vuoti toisen roadmapin, jossa aikataulu oli odotetumman kaltainen luvaten julkaisua kuluvan vuoden kolmannelle neljännekselle.

Nyt ristiriitaisten roadmappien tilalle on saatu kahdesta toisistaan riippumattomasta lähteestä erittäin tuoreet vuodot, jotka vaikuttavat myös luotettavilta ja tukevat toisiaan. WCCFTechin julkaiseman roadmapin mukaan Coffee Lake-S:n päivitetyt versiot 8-ytimisine malleineen saapuvat myyntiin lokakuussa. Saman roadmapin mukaan myös Basin Falls Refresh eli Skylake-X:n päivitetyt versiot saapuvat myyntiin lokakuussa. Roadmapissa on myös täysin uusi ”A-sarja”, johon tulee ilmeisesti kuulumaan vain 28-ytiminen Skylake-X-variantti. Sen aikataulu on kuitenkin edelleen avoin myyntiin tulon suhteen ja sen tuotanto on ajoitettu alkamaan hieman Basin Falls Refreshin jälkeen.

Hongkongilainen HKEPC on puolestaan julkaissut astetta tarkemman version julkaisuroadmapista. Myös sen mukaan sekä Core X -sarjan päivitys eli Basin Falls Refresh saapuu myyntiin lokakuussa ja sisältää maksimissaan 18-ytimisiä prosessoreita. Niin ikään Coffee Lake-S:n päivitys 6- ja 8-ytimisine prosessoreineen julkaistaan saman roadmapin mukaan lokakuussa. HKEPC:n julkaiseman toisen dian mukaan sarjaan tulee kuulumaan vain Core i5-9600K, i7-9700K- ja i9-9900K -mallit. Muut 9000-sarjan mallit ovat siis ilmeisesti luvassa myöhemmin.

Z390-piirisarja julkaistaan yhdessä Coffee Lake-S -päivitysten kanssa, mutta BIOS-päivitykset ovat jo varmistaneet tulevien prosessoreiden toimivan myös vanhemmalla Z370-piirisarjalla.

Lähteet: HKEPC, WCCFTech