Noctuan osasto tarjosi katsauksen useaan mielenkiintoiseen prototyyppiin. Esillä oli mm. NH-D15-monstericoolerin seuraaja.

Itävaltalainen Noctua on esitellyt tuttuun tapaansa Taiwanin Computex-messuilla tulevien tuotteidensa prototyyppejä. io-tech vieraili Noctuan osastolla tutustumassa tarjontaan.

Ehkäpä osaston odotetuin ja mielenkiintoisin prototyyppi oli seuraavan sukupolven D-sarjan tornicooleri, joka tulee siis olemaan seuraaja NH-D15-mallille. Noctua on leventänyt coolerin rivastoja ja lisännyt näin pinta-alaa 10 %:lla. Lisäksi lämpöputkien määrää on kasvatettu kuudesta seitsemään ja pohja sijaitsee nyt epäkeskeisesti. Lisäksi rivaston alle on tehty lisää tilaa (65 mm) muistikammoille.

Cooleri tulee saataville yhdellä ja kahdella NF-A15 PWM -tuulettimella ja tarjolle tulee myös suuripohjaisempi TR4-versio. Noctuan mukaan uutuus erottuu edukseen edeltäjästään lähinnä erittäin paljon lämpöä tuottavien prosessorien parina. Esimerkkikokoonpanossa 400 watin lämpökuorman päällä lämpötilaero oli noin 1,5 celsiusasteen luokkaa. Markkinoille uutuus saapuu arviolta ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Nykyinen NH-D15-malli jää edelleen uutuuden rinnalle.

Lähes yhtä mielenkiintoinen oli ensi kertaa näytillä ollut täysin passiivikäyttöön suunnitellun prosessoricoolerin prototyyppi. Noctuan mukaan järeätekoinen cooleri oli suunniteltu jäähtymään täysin luonnollisen konvektion avulla. Painavalta tuntuneen coolerin rivasto oli poikkeuksellisen harva ja rivat poikkeuksellisen paksut. Täysin passiivisessa kokoonpanossa sen kerrottiin kykenevän jäähdyttämään 120 wattisen prosessorin ja hiljaisella kotelotuuletuksella 180 watin prosessorin. Passiivicoolerin arvioidaan saapuvan markkinoille ensi vuoden aikana.

Lisäksi näytillä oli paljon tulevia tuuletinpuolen uutuuksia. Jo aiemmilla messuilla esitteillä olleet uuden sukupolven A-sarjan tuulettimien prototyypit vaikuttavat edistyvän varsin hitaasti, sillä Noctuan edustajan mukaan jokainen tuuletinkoko (140, 80, 70, 60 ja 50 mm) on suunniteltava täysin erikseen. Arvioitu julkaisuajankohta on tällä hetkellä vuonna 2021.

Väriltään musta ja värikkäillä vaimennuskumeilla varustettava Chromax-tuuletinperhe on laajenemassa ensi vuodenvaihteen molemmin puolin 200, 120, 92 ja 80 mm:n kokoluokissa. Musta NF-A12x25 PWM -malli on Noctuan edustajan mukaan hankalin valmistettava, sillä sen Sterrox-polymeeristä valmistetun roottorin mitoitus on erittäin tiukka ja uusi väripigmentti on muuttanut materiaalin käyttäytymistä. Ensi vuoden toisella neljänneksellä luvassa on myös valkoisia Chromax-malleja NF-A15 PWM-, NF-A14 PWM- ja NF-F12
PWM -tuulettimista.

Chromax-tuoteperheeseen on tulossa myös kokonaisia coolereita täysmustien NH-D15-, NH-U12S- ja NH-L9i-versioiden muodossa. Noctuan mukaan se halusi pitää huolta siitä, että coolerin musta pinnoite on kestävää sorttia ja haasteita aiheutti rivaston juotosjäämät.

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä Redux-tuoteperheeseen on tulossa edullisempi versio NH-U12S-tornicoolerista. Coolerin mukana tulee NF-P12 redux -tuuletin ja coolerin alkuperäiseen versioon nähden rivastoja ei ole juotettu ja lämpöputkia on yksi vähemmän, jonka avulla hinta on saatu painettua alle 50 euron. Cooleri tulee kauppoihin ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

This site uses XenWord.
;