Performance Maximizer -ohjelma ylikellottaa yhtiön uusimmat kerroinlukottomat prosessorit toimimaan mahdollisimman korkealla kellotaajuudella.

Intel julkaisi Computex 2019 -tapahtuman yhteydessä uuden Performance Maximizer -ohjelman, jonka avulla voi automaattisesti ylikellottaa kerroinlukottoman 9. sukupolven Core -prosessorin toimimaan mahdollisimman korkealla kellotaajuudella.

Ylikellotusprosessi kestää yhteensä noin pari tuntia, kunnes ohjelma on testannut korkeimman vakaan kellotaajuuden niin yhden kuin kaikkien ytimien rasituksessa. Toistaiseksi ei ole tarkemmin tiedossa, minkälaisesta rasituskuormasta on kyse, mutta koska kyseessä on Intelin oma rasitustesti, voidaan sen olettaa osaavan rasittaa prosessoria varsin monipuolisesti ja tehokkaasti.

Ohjelma nostaa rasituksessa prosessorin kerrointa ja käyttöjännitettä, kunnes kokoonpano ei ole enää vakaa tai lämpötila nousee yli 100 asteeseen. Kaikki Turbo-ominaisuuden tehonkulutus- ja aikarajoitukset kytketään pois käytöstä ja käyttöjännitteen yläraja on 1,35 volttia. Lopputuloksena ohjelma asettaa biosiin prosessorille mahdollisimmat korkeat kertoimet ja käynnistää kokoonpanon Windowsiin.

Juttelimme Computexin yhteydessä Intelin insinöörin kanssa ja näimme ohjelman toiminnassa. Intelin testikokoonpanossa oli käytössä oli vesijäähdytetty Core i9-9900K -prosessori, jonka insinööri tunnusti olevan erittäin hyvinkulkeva käsinpoimittu yksilö.

Kyseisen prosessorin tapauksessa niin yhden ytimen kuin kaikkien ytimien vakaaksi korkeimmaksi kellotaajuudeksi oli saatu testattua 5,2 GHz. Jäähdytysratkaisusta riippuen todennäköisemmin kaikkien ytimien kellotaajuus tulee olemaan jossain 4,8-5 GHz:n tienoilla.

Ohjelma tulee ladattavaksi yhtiön kotisivuilta kesäkuussa ja tulemme testaamaan sen toimivuutta io-techissä. Luvassa on myös tuki Core X -sarjan prosessoreille myöhemmin tänä vuonna.

Lähde: Intel

This site uses XenWord.
;