JOLEDin PC-markkinoille suunnatut paneelit ovat 21,6-tuumaisina varsin pienikokoisia nykystandardeihin nähden, mutta ne voivat rohkaista tuomaan PC-markkinoille myös muiden kokoluokkien OLED-paneeleita.

OLED-näytöt ovat arkipäivää mobiililaitteissa ja tekevät vahvasti tuloaan televisiomarkkinoille, mutta PC-markkinoille työntymisen kanssa on ollut tähän asti hiljaisempaa. Nyt tilanteeseen on tulossa vihdoin muutos, kun JOLED esitteli kaksi erilaista PC-markkinoille tarkoitettua OLED-paneelia. JOLED on Japan Displayn, Panasonicin ja Sonyn yhteistyöyritys.

JOLEDin ensimmäiset PC-markkinoille suunnatut OLED-paneelit ovat kooltaan 21,6-tuumaisia. Ensimmäisen tarkkuus on 1920×1080 pikseliä ja se on kehitetty erityisesti eSports-käyttöön yhteistyössä Burning Core -joukkueen kanssa. Väririkas paneeli kykenee peräti 130 %:iin sRGB-väriavaruudesta ja sen virkistystaajuus on 144 hertsiä. OLED-teknologia sopii kilpapelaajille sikäli hyvin, että se mahdollistaa selvästi nykyisiä paneeleita pienemmät vasteajat. Toistaiseksi ei ole tietoa, milloin tai mihin hintaan paneeliin perustuvia näyttöjä voidaan odottaa markkinoille.

Toinen 21,6-tuumaisista näytöistä tarjoaa puolestaan 4K- eli 3840×2160-resoluution ja se on tulossa markkinoille ainakin Asuksen ProArt PQ22UC -näytön mukana. Paneelin kerrotaan tukevan HDR-10-värimaailmaa ja kattavan 99 % DCI-P3 -väriavaruudesta, mutta muita yksityiskohtia näytöstä ei ole vielä selvillä. Jo kuluvan vuoden alussa CES-messuilla esillä olleen ammattilaiskäyttöön tarkoitetun näytön odotetaan saapuvan markkinoille lähitulevaisuudessa mittavan hintalapun kera.

Finetech Japan -messuilla esiteltiin edellä mainittujen lisäksi myös lukuisia muita paneeleita pienikokoisista autoihin tarkoitetuista paneeleista aina 55-tuumaiseen paneeliin asti, vaikka JOLED onkin todennut, ettei se aio valmistaa paneeleita televisioihin. Mukana oli myös esimerkiksi 27-tuumainen 4K-näyttö älykotiin ja 21,6-tuumainen lieriöksi taivutettu kaareva 4K-paneeli.

Lähteet: PC Games & Hardware, OLED-Info

This site uses XenWord.
;