Jolla julkaisi maksullisen Sailfish X -asennuspaketin Sonyn Xperia X -älypuhelimille.

Jolla on ilmoittanut eilen illalla tuoneensa saataville Sony Xperia X -älypuhelimelle tarkoitetun version Sailfish OS -mobiilikäyttöjärjestelmästään. Sonylle kustomoidun version nimeksi on annettu Sailfish X ja käyttäjät voivat ostaa, ladata ja asentaa sen omiin Xperia X -puhelimiinsa.

Jollan mukaan Sailfish X on suunnattu kaikille ohjelmistokehittäjille, yhteisön jäsenille ja Jolla-faneille. Jolla on tehnyt yhteistyötä Sony Open Devices -ohjelman kanssa ja yrityksellä on tavoitteena yhdessä Sailfish-yhteisön kanssa saada laajennettua Sailfish X:n laitetukea muille Sonyn Xperia-puhelimille.

Xperia X on Sonyn helmikuussa 2016 julkaisema ylemmän keskihintaluokan älypuhelin, joka on edelleen saatavilla joiltain jälleenmyyjiltä edullisimmillaan noin 300 euron hintaan. Puhelimen keskeisimpiä rautaominaisuuksia ovat 5,0-tuumainen Full HD -näyttö, Snapdragon 650 -järjestelmäpiiri, kolmen gigatavun RAM-muisti, 32 Gt tallennustilaa, 23 megapikselin takakamera sekä 2620 mAh akku. Malli-iästään huolimatta Xperia X on ylivoimaisesti suorituskykyisin Sailfishin virallisesti tukema puhelin.

Sailfish X:n asennustiedostot ovat saatavilla EU-maissa, Norjassa ja Sveitsissä välittömästi Jolla Shopista 49,90 euron hintaan. Asennus on pyritty tekemään yksinkertaiseksi, mutta sen asentaminen vaatii silti toistaiseksi hieman harrastuneisuutta. Vaiheittaiset asennusohjeet löytyvät Jollan sivuilta.

Lähde: Jolla

This site uses XenWord.
;