Oculus Go -VR-lasit ovat edullinen, täysin langaton ja itsenäinen lippu virtuaalimatkoille.

Facebookin omistama Oculus oli pitkään keihäänkärkenä VR-lasien rynnistyksessä markkinoille. Yhtiön lasit olivat kuitenkin aluksi kalliit ja vielä nykyiselläkin hinnalla, etenkin yhdistettynä niiden vaatiman tietokoneen hintaan, ne pysyvät ulkona suuren massan mukavuusalueelta.

Yhtiö on esitellyt Oculus Connect -tapahtumassaan kenties enemmän massoja houkuttelevat Oculus Go -virtuaalilasit. Riftistä poiketen Go-lasit ovat täysin itsenäiset, eli VR-sisällön pyörittämiseen tarvittavat komponentit löytyvät suoraan laseista itsestään.

Oculus ei ole toistaiseksi kertonut tarkkaan millaisista komponenteista Go on rakennettu, mutta turvallisin oletus lienee jokin ARM-alusta, sillä lasien kerrotaan olevan binääriyhteensopivia Samsungin Gear VR -virtuaalilasien ohjelmien kanssa. Myös Go:n ohjaimen virkaa hoitava kaukosäädin on yhteensopiva Gear VR:n kaukosäädinohjaimen kanssa.

Vaikka alustan laskentatyöstä vastaavista komponenteista vaiettiin toistaiseksi, Oculus paljasti virtuaalilasien näytön resoluutioksi 2560×1440 ja uusien linssien luvataan tarjoavan aiempaa selkeämmän kuvan. Lasit tukevat spatial-tilaääniä sisäänrakennettujen kaiuttimiensa kautta, mutta laseista löytyy myös 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Seurantaominaisuudet ovat ottaneet valitettavasti takapakkia, eikä itse laseille tai mahdollisille ohjaimille luvata Riftin kaltaista liikeseurantaa.

Oculus Go -virtuaalilasit aiotaan saada kehittäjien käsiin jo ensi  kuun aikana ja ne saapuvat yleiseen myyntiin ensi vuoden alkupuolella. Go-virtuaalilasit on hinnoiteltu verottomina 199 dollariin.

Yhtiö kertoi Oculus Connect -tapahtumassa lisäksi laskevansa Rift-virtuaalilasien hinnan pysyvästi 399 dollariin. Hintaan kuuluvat sekä itse virtuaalilasit että Oculus Touch -liikeohjaimet. Riftejä myytiin samaan hintaan jo kesällä, mutta hinta palasi alen loputtua 499 dollariin.

Lähteet: Facebook / Oculus, Oculus, The Verge (1), (2)

This site uses XenWord.
;