Luotettavaksi vuotolähteeksi profiloitunut OnLeaks on julkaissut yhdessä intialaissivuston kanssa tukun CAD-piirustuksiin perustuvia Nokia 9 -renderöintejä.

Twitterissä OnLeaks-tiliä ylläpitävä Steve Hemmerstoffer on yhdessä intialaisen Compareraja-sivuston kanssa julkaissut ensimmäiset Nokia 9 -vuotokuvat, joita voidaan pitää melko luotettavina. Hemmerstoffer kuuluu yhdessä Evan Blassin kanssa alan meritoituneimpiin tietovuotajiin, jonka vuotamat tiedot ja kuvat pitävät lähes poikkeuksetta paikkaansa.

Julkaistujen renderöintien kerrotaan perustuvan tehtaalta vuotaneisiin CAD-piirustuksiin, joten kuvan puhelimen mittojen ja muotojen pitäisi olla oikein, mutta materiaalivalinnat ja värit saattavat poiketa oikeasta laitteesta. Renderöinnit mukailevat pitkälti aiemmin nähtyjä epämääräisempiä vuotoja. Kuvissa huomio kiinnittyy erityisesti näytön kaareviin reunoihin sekä 3,5 mm ääniliitännän puuttumiseen. Lisäksi sormenjälkitunnistin on sijoitettu takakuoreen, sillä näyttö peittää ilmeisesti valtaosan etupuolesta.

Puhelimen ulkomitoiksi kerrotaan 140,9 x 72,9 x 7,5 mm, joskin kameran kohdalta paksuus on 8,9 mm. AMOLED-näytön koon kerrotaan olevan piirustusten perusteella 5,5-tuumaa ja tarkkuuden 1440 x 2560 pikseliä. Huhujen mukaan laitteen sisältä löytyy Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, neljä gigatavua RAM-muistia ja 64 tai 128 Gt tallennustilaa. Takakamera perustuu todennäköisesti kahteen 12 tai 13 megapikselin kamerasensoriin.

Nokia 9 saatetaan nähdä vielä joulumarkkinoilla ja sen hinnan on huhuttu asettuvan noin 700-800 euron haarukkaan. Nokia 9:n julkaisuajankohdasta ei ole vielä tietoa.

Lähde: OnLeaks, Compareraja

This site uses XenWord.
;