CR-301-vaakacooleri jäähdyttää myös prosessorikannan ympäröiviä komponentteja ja Angel Eye TW2 -sarjan jäähdyttimet tulevat saataville peräti kuudessa eri konfiguraatiossa.

Parhaiten kenties koteloistaan tuttu Jonsbo on julkaissut markkinoille joukon uusia prosessoricoolereita. Suurin osa coolereista on AIO-nestejäähdytysratkaisuja, mutta kenties joukon mielenkiintoisin on ilmajäähdytteinen vaakacooleri.

Jonsbon CR-301 on ylhäältä alas ilmaa puhaltava prosessoricooleri. Kauttaaltaan mustaksi anodisoitu jäähdytin perustuu kuuteen nikkelöityyn lämpöputkeen, kahteen erilliseen rivastoon ja kahteen RGB-LEDein koristeltuun tuulettimeen. Alaspäin puhaltavat tuulettimet auttavat jäähdyttämään myös prosessorikannan ympäriltä löytyviä komponentteja.

Jonsbo ei ole valitettavasti paljastanut tarkemmin mistä materiaaleista jäähdytin on rakennettu, vaan kertoo vain käytössä olevan useampaa kuin yhtä materiaalia. Värin perusteella coolerin pohja olisi alumiinia ja oletettavasti sama pätee myös mustaksi anodisoituihin jäähdytysrivastoihin. Kaksi lämpöputkea johtaa lämpöä coolerin alimmaiseen, pienikokoiseen jäähdytinrivastoon ja neljä prosessorin keskeltä löytyvään suurempaan rivastoon. Tuulettimet on asetettu siten, että toinen on koko komeuden päälimmäisenä ja toinen jäähdytysrivastojen välissä.

Prosessoricoolerin strategiset mitat ovat jäähdyttimet asennettuina 128 x 128 x 135 mm (pituus, leveys, korkeus) ja 890 grammaa. 120 mm:n tuulettimet ovat PWM-ohjattuja ja niiden nopeusalue on 600 – 1600 RPM. Äänentuotoksi yhtiö lupaa 18 – 25 dB(A) ja jäähdytystehoa löytyy 135W:n edestä.

Coolerin luvataan sopivan AMD:n AM2(+)-, AM3(+), AM4-, FM1- ja FM2(+)-kannoille sekä Intelin LGA775- ja LGA115x-kannoille.

AIO-nestejäähdytyspuolella yhtiö julkaisi Angel Eye TW2 -perheen kuuden tuotteen voimin, mutta käytännössä kyse on vain yhden tuotteen eri versioista. Versioiden välisiksi eroiksi jäävät vain jäähdyttimen koko ja siihen asennetut tuulettimet.

Angel Eye TW2:n sydän on pumpun sisältävä prosessoriblokki, jonka valmistajasta ei ole tällä hetkellä varmuutta. Ulkonäön puolesta sitä ei voida laskea suoraan esimerkiksi Antecin valmistamaksi tuotteeksi. Blokin päälle on asennettu koko pyöreän rakenteen kiertävä RGB-LED-valorengas, jonka keskeltä löytyy Jonsbon logo.

Angel Eye TW2 on varustettu mallista riippuen joko 120 tai 240 mm:n jäähdyttimellä. Perusmallissa jäähdyttimeen on asennettu kaksi valkolapaista tuuletinta, mutta vaihtoehtoisissa 501- ja 601-malleissa ne on korvattu RGB LED -tuulettimilla. 501-mallissa käytössä on tuulettimen keskiöön asennetut LEDit, kun 601-mallissa on käytössä tuulettimen kiertävä LED-rengas. Kaikki tuuletinvaihtoehdot ovat muilta ominaisuuksiltaan identtiset: PWM-ohjattuina ne toimivat 800 – 1500 RPM:n nopeudella ja tuottavat 21,6 – 50,4 CFM:n edestä ilmavirtaa. Maksimi äänentasoksi kerrotaan 25 dBA.

Angel Eye TW2 -sarjan jäähdyttimet tukevat AMD:n AM2(+)-, AM3(+), AM4-, FM1- ja FM2(+)-kantoja sekä Intelin LGA775-, LGA115x- ja LGA2011(v3)-kantoja.

Lähteet: Jonsbo (1), (2), TechPowerUp (1), (2)

This site uses XenWord.
;