Ensimmäisen aallon Ryzen-APU-piirit perustuvat Raven Ridge -arkkitehtuuriin ja ne sisältävät maksimissaan neljä Zen-ydintä sekä 10 NCU:n Vega-grafiikkaohjaimen.

AMD valmistelee parhaillaan julkaistavaksi uusia Raven Ridge -arkkitehtuuriin perustuvia APU-piirejä. APU-piireistä on saatu jo rutkasti vuotoja, mutta ne ovat koskeneet lähinnä tehokkaimpia Raven Ridge -malleja. Redditissä on nyt julkaistu uusi kuvankaappaus 3DMarkista, jossa näkyy kahden Ryzen-APU-piirin Enginering Sample -version tiedot, joista toinen saattaa olla Raven Ridgen sijasta vanhemmissa dioissa nähty, low-endiin suunnattu Banded Kestrel.

Vasemmalla puolen kuvassa näkyy edulliseen päähän sijoittuva APU-piiri, jossa on käytössä kaksi prosessoriydintä ja nimen perusteella kolme NCU-yksikköä (192 stream-prosessoria). SMT-ominaisuuden avulla kaksi prosessoriydintä voi suorittaa samanaikaisesti neljää säiettä. Prosessoriydinten peruskellotaajuus on 2300 ja maksimi Boost-kellotaajuus 3300 MHz, kun grafiikkapiirin peruskellotaajuudeksi raportoidaan 300 MHz.

Oikealla puolen on puolestaan vähemmän tietoa itsestään antavan APU-piirin tiedot. Kyseinen Engineering Sample on koodirimpsunsa perusteella tarkoitettu työpöytäkäyttöön ja siinä on käytössä neljä prosessoriydintä ilman SMT-ominaisuutta. Valitettavasti graafiikkaohjaimen tarkemmista tiedoista ei voida olla tässä kohtaa varmoja. Prosessoriydinten peruskellotaajuus on 3 ja Boost-kellotaajuus 3,3 GHz.

Lähde: Reddit

This site uses XenWord.
;