Adrenalin Edition -ajureiden päivittyneet ominaisuudet keskittyvät käyttäjän toiveisiin ja ReLive-streamaukseen.

Uutisoimme erillisessä uutisessa jo AMD:n uusien Radeon Software Adrenalin Edition -ajureiden täysin uusista ominaisuuksista sekä Linux-päivityksistä. Tässä uutisessa paneudumme ajureiden suorituskykyyn sekä päivitettyihin ominaisuuksiin.

Vaikka AMD:n mukaan uudessa ajurijulkaisussa ei ole mukana mitään erityisiä suorituskykyparannuksia, niissä on parannettu selvästi ajureiden aiheuttamaa latenssia. Esimerkkipeleissä latenssit paranivat pelistä riippuen 4 – 9 millisekuntia verrattuna 17.11.1 -ajureihin. Suorituskyky on parantunut puolestaan viidessä testipelissä 10 – 19 %, mutta niissä verrokkina on ensimmäiset Radeon Software Crimson ReLive Edition -ajurit vuoden takaa.

AMD laskee suorituskyvyn alle myös tuen Multi-GPU-konfiguraatioille reunattomassa ikkunatilassa (Borderless Windowed), kunhan käytössä on Windows 10 ja ohjelma käyttää joko DirectX 9-, 10- tai 11 -rajapintaa. FRTC-ominaisuuteen on lisätty tuki Vulkan-rajapinnalle ja louhijoiden suosima laskentaan keskittyvä Compute-ajuriprofiili on nyt vakiona mukana kaikissa ajureissa kytkimen takana. AMD:n mukaan ajuriprofiili parantaa suorituskykyä Ethereum-louhinnassa parhaimmillaan 15 % ja vaikka virallista lausuntoa sen vaikutuksesta pelisuorituskykyyn ei ole dioissa mukana, kertoi AMD:n edustaja ennakkoon pidetyssä lehdistötilaisuudessa sen olevan luultavasti noin 5 – 10 %.

Radeon WattMan -ylikellotusominaisuuteen on lisätty tuki erillisille profiileille. Käyttäjä voi luoda ja tallentaa koneelleen useita erilaisia profiileita sekä jakaa niitä muiden käyttäjien kanssa. Radeon Chill -ominaisuuden pelitukea on puolestaan lisätty lähes kaikkiin peleihin. Aiemmin ominaisuus toimi ns. whitelistin perusteella, eli sitä pystyi käyttämään vain AMD:n hyväksymissä peleissä, mutta Adrenalin Editionista lähtien yhtiö siirtyi käyttämään ns. blacklistia, eli ominaisuus toimii kaikissa peleissä, ellei sitä ole erikseen estetty. AMD:n mukaan Radeon Chill -päivitys oli toiseksi kysytyin päivitys ajureihin.

Käyttäjien puolella kaivattiin eniten päivitystä Enhanced Sync -ominaisuuteen. Adrenalin Editionin myötä ominaisuus on nyt tuettu kaikilla GCN-arkkitehtuureihin perustuvilla näytönohjaimilla. Uutta on myös tuki Vulkan-rajapinnalle, kannettavien erillisnäytönohjaimille, Multi-GPU-konfiguraatioille sekä Eyefinity-näyttöteknologialle. FreeSync-ominaisuutta on puolestaan päivitetty lisäämällä ajureihin mahdollisuus kytkeä se päälle tai pois päältä pelikohtaisesti, jonka lisäksi sitä voidaan hallita myös kesken pelisession Radeon Overlayn kautta.

Radeon ReLive -ominaisuudet ovat saaneet jälleen osakseen isoja päivityksiä. Uusi Connect-välilehti yhdistää alleen tehtyjen nauhoitusten hallinnan, jakamisen ja mahdollisuuden pienimuotoiseen videoiden muokkaukseen. ReLive tukee jakamista Facebookiin, YouTubeen, Twitchiin, Stage Teniin, Twitteriin, Sina Weiboon, Youkuun sekä Mixeriin.

Reliven kautta nauhoitettuihin videoihin on nyt mahdollista liittää videota kuvatessa käydyt chat-keskustelut Twitchistä, Facebookista, Mixeristä ja YouTubesta, mikä lienee ainakin streamejaan jälkikäteen muualla jakaville tervetullut ominaisuus. Streamaamista on parannettu myös Chroma Key -tuella, mikä mahdollistaa taustan häivyttämisen webbikameran kuvasta, jolloin itse pelistä näkyy ruudulla enemmän.

AMD ei ole unohtanut suorituskykyäkään ReLiven osalta, vaan Adrenalin Edition leikkaa jo entuudestaan pienen tiputuksen suorituskyvyssä parhaimmillaan alle puoleen 17.11.1 -ajureihin verrattuna. ReLiven tukemaa pelikirjoa on puolestaan laajennettu Vulkan-rajapinnan tuella ja ikkunassa pelaavia lämmittää vain tietyn ikkunan sisällön nauhoittaminen reunattomaksi videoksi. Nauhoituksissa voi erotella mikrofonin ja pelin äänet erillisiksi ääniraidoiksi ja kuvan tallentaminen on tuettu nyt myös Eyefinity-näyttökonfiguraatioilla.

Kirsikkana kakun päällä AMD tuo kolme uutta teemaa, RX-sarjaan viittaavan Crimsonin, Pro-sarjaan viittaavan Bluen ja Instinct-sarjaan viittaavan Yellowin.

Lataa AMD:n uudet ajurit täältä

This site uses XenWord.
;