Ruusulajikkeelta nimensä saaneet Adrenalin Edition -ajurit tuovat mukanaan uuden Radeon Overlay -ominaisuuden ja AMD Link -sovelluksen älypuhelimiin ja taulutietokoneisiin. Myös Linux-puoli on kokenut merkittäviä uudistuksia.

AMD on julkaissut jokavuotisen merkittävän ajuripäivityksensä. Seuraavan vuoden ajan yhtiön näytönohjainajurit tunnetaan nimellä Radeon Software Adrenalin Edition. Adrenalin-nimen kerrotaan tulevan erityisen kauniin värisestä Adrenalin-ruusulajikkeesta.

Radeon Software Adrenalin Edition -ajureiden merkittävimmät uudistukset ovat kaksi täysin uutta ominaisuutta: Radeon Overlay ja AMD Link.

Radeon Overlay  lisää peleihin näytön sivuun ilmestyvän Overlay-ikkunan, josta on mahdollista seurata suorituskykyä sekä hallita useita ajureiden ominaisuuksia kesken pelin. Hallittavia ominaisuuksia ovat ReLive-videonauhoitus, tehonkulutusta optimoivat Chill ja Frame Rate Target Control (FRTC) sekä FreeSync- ja väriasetukset.

AMD Link on puolestaan uusi sovellus älypuhelimille ja taulutietokoneille. Androidia ja iOS:ää tukeva sovellus kommunikoi tietokoneen kanssa WiFin välityksellä ja se mahdollistaa suorituskyvyn seurannan sekä ReLive-nauhoitusominaisuuksien hallinnan puhelimen tai taulutietokoneen kautta. Lisäksi sovellus tarjoaa AMD:hen liittyvää uutisointia ja ilmoituksia ajureiden versiopäivityksistä.

Radeon Software for Linux tuo käyttäjille yhden paketin, joka sisältää sekä avoimeen että suljettuun lähdekoodiin perustuvat ajuripaketit. Käyttäjät voivat paitsi valita kuluttaja- (AMDGPU) ja ammattilaisajureiden (AMDGPU-PRO) välillä, myös valita parhaat palat avoimista ja suljetuista ajurikomponenteista oman makunsa mukaisesti.

AMD tuo samaan syssyyn myös saataville avoimeen lähdekoodiin perustuvan Vulkan-ajurin Linuxille. Vulkan-ajurin luvataan tuovan nopealla aikataululla tuen uusille näytönohjaimille ja mahdollisuuden käyttää Radeon GPU Profiler -työkaluja. Ajuri helpottaa lisäksi AMD:n omien Vulkan-laajennosten käyttöönottoa. Avoimen lähdekoodin luonteen vuoksi myös ajureihin voidaan sisällyttää myös kolmansien osapuolien tarjoamaa koodia.

Paneudumme toisessa uutisessa tarkemmin ajureiden päivittyneisiin ominaisuuksiin sekä luvattuihin suorituskykyparannuksiin.

Lataa AMD:n uudet ajurit täältä

AMD Link Google Play Storessa

AMD Link Apple App Storessa

This site uses XenWord.
;