VESA:n DisplayHDR-standardi jakaa HDR-näytöt kolmeen kategoriaan, mikä helpottaa usein vaikeaselkoisten ominaisuuksien tulkintaa.

Useita vapaita näyttöstandardeja hallinnoiva VESA on julkaissut uuden DisplayHDR-standardin tietokonekäyttöön tarkoitetuille näytöille. Standardi kattaa aluksi kannettavien ja pöytäkoneiden LCD-näytöt, mutta tulevat versiot tulevat huomioimaan myös OLED-näyttöjen ominaisuudet.

DisplayHDR-standardi on suunniteltu helpottamaan kuluttajien arkea näyttöjen ominaisuuksia ihmetellessä luokittelemalla näytöt kolmeen eri kategoriaan: perustason DisplayHDR 400:aan, keskitason DisplayHDR 600:aan ja high-endin DisplayHDR 1000:een.

Perustason DisplayHDR 400 -sertifikaatti lupaa, että näytössä käytetään aitoa 8-bittistä paneelia, se tukee taustavalon himmennystä koko näytön alueelta, kykenee vähintään 400 kandelan kirkkauteen neliömetriä kohden sekä ylittää perinteisten SDR-näyttöjen väriavaruuden ja kontrastin.

DisplayHDR 600 nostaa vaaditun kirkkauden 600 kandelaan neliömetriä kohden, jonka lisäksi sen on kyettävä koko ruudun ”salama”-efektiin. Lisäksi vaatimuksiin kuuluu taustavalon säätyminen alueittain, mikä mahdollistaa selvästi suuremman kontrastisuhteen, sekä silmin nähden laajempi väriavaruus DisplayHDR 400:aan nähden. Näytön on kyettävä myös 10-bittisen kuvan prosessointiin, vaikkei itse paneelin tarvitsekaan olla 10-bittinen.

DisplayHDR 1000 jatkaa samalla linjalla nostaen kirkkausvaatimuksen 1000 kandelaan neliömetriä kohden. Koko ruudun ”salama”-efektin lisäksi sen on kyettävä lisäksi pitämään piikkikirkkausarvonsa huomattavan pitkän ajan. Alueittain säätyvän taustavalon on mahdollistettava kaksinkertainen kontrastisuhde DisplayHDR 600:aan nähden ja väriavaruuden on jälleen kasvettava silmin nähtävästi.

Alla olevasta kuvasta löydät vielä tarkemmat määritykset kullekin standardille

Lähde: VESA / DisplayHDR

This site uses XenWord.
;