Asgardia ennen DDR5-muistikampoja on esitellyt SK Hynix, mutta niiden kohdalla oli kyse ilmeisesti referenssikammoista muistivalmistajille.

DDR5-muistien ominaisuudet lyötiin lukkoon viime kesänä ja sen jälkeen ensimmäiset valmistajat ovat ehtineet esittelemään eri tilanteissa ohjain- ja muistipiirejään. Suuret muistivalmistajat eivät ole kuitenkaan pitäneet kiirettä varsinaisten tuotejulkistusten osalta, vaan lähimmäs on päästy SK Hynixin ilmeisesti muiden valmistajan referenssiksi tarkoitetuilla kammoilla.

Nyt kiinalainen Asgard on julkistanut virallisesti maailman ensimmäiset jälleenmyyntimarkkinoille tarkoitetut DDR5-muistit. Asgardin muistit toimivat JEDECin DDR5-standardin minimi- eli DDR5-4800-nopeudella ja niiden käyttöjännite on 1,1 volttia. Ensimmäisenä julkistettiin 64 gigatavun muistitikut, mutta muistit ovat tulossa saataville myös 32 ja 128 Gt:n kapasiteeteissa.

Alun perin ITHomen raportoimat muistit eivät ole vielä massatuotannossa, vaan tuotanto käynnistetään lähempänä Intelin tulevia Alder Lake -prosessoreiden ja 600-sarjan piirisarjojen julkaisua. Raportin mukaan AMD:n puolella DDR5-tuki tulisi ensimmäisenä Van Gogh- ja Rembrandt-APU-piireihin.

Lähteet: Tom’s Hardware, ITHome

This site uses XenWord.
;