AMD Instinct MI200 tulee saataville HPE:n Cray Shasta -supertietokonenoodeissa tänä vuonna uusien Trento-koodinimellisten Epyc-prosessoreiden kera.

Useampaan piiriin perustuvat prosessorit eivät ole uusi asia, mutta niistä on tullut jälleen valtavirtaa AMD:n Ryzen-prosessoreiden myötä. Yritysten tiedetään tutkivan myös GPU-puolella useamman piirin ratkaisuja ja esimerkiksi Intelin tuleva Ponte Vecchio- eli Xe-HPC-laskentapiiri rakentuu lukuisista pienistä siruista. Nyt myös AMD on tuomassa markkinoille ensimmäisen useampaan siruun perustuvan GPU:nsa.

AMD:n ensimmäinen usean piirin GPU varmistui HPE:n eli Hewlett Packard Enterprisen dioista. Luottovuotaja Komachi Ensakan käsiinsä saamassa diassa listataan yhdeksi tuotteeksi ”AMD Instinct MI200 OAM x1 MCM Speacial FIO Accelerator for Cray EX”. Tuotteen nimessä MCM viittaa Multi-Chip Moduleen eli useammasta piirista rakentuvaan toteutukseen.

Tällä hetkellä Instinct MI200:n tarkemmasta luonteesta ei ole varmuutta, mutta sen oletetaan perustuvan CDNA2-arkkitehtuuriin ja GFX90A-tason ominaisuuksiin. GFX9xx-IP-taso viittaa Vega-johdannaisiin arkkitehtuureihin ja esimerkiksi Instinct MI100 eli Arcturus oli GFX908-tasoa. GFX90A-tuki lisättiin LLVM-kääntäjään hiljattain ja päivitys varmisti muun muassa tuen täyden nopeuden FP64-laskuille ja Packed- eli tuplanopeuden FP32-laskuille. Pelipuolen RDNA-arkkitehtuurit ovat AMD:n IP-kartalla GFX10xx-tasoa.

Toisessa HPE:n diassa varmistetaan puolestaan, että AMD:n Trento ja MI200 tulevat korjaamaan yhtiön Cray Shasta -sarjan supertietokonenoodeissa nykyiset Milan-arkkitehtuurin Epyc-prosessorit ja NVIDIAn Ampere-laskentapiirit. Trento on tämänhetkisten tietojen mukaan Milanin tavoin Zen 3 -arkkitehtuuriin perustuva, eikä niiden eroista ei ole vielä varmuutta. Komachi Ensakan tietojen mukaan Trenton saattaisi erottaa Milanista uusi IOD eli IO-siru, jonka lisäksi huhuissa on spekuloitu mahdollisesta tuesta uudemman sukupolven Infinity Fabric -väylälle, jota hyödynnettäisiin myös Instinct MI200:ssa.

Lähde: Komachi Ensaka @ Twitter

This site uses XenWord.
;