Valitettavasti suomalaiskuluttajat eivät ainakaan toistaiseksi pääse nauttimaan mobiiliverkkoyhteydestä Apple Watchilla.

Uusien iPhone-mallien ohella Apple esitteli eilen illalla uuden kolmannen sukupolven Watch-älykellon, joka kantaa Series 3 -lisänimeä. Ulkoisesti uusi Apple Watch on pysynyt lähes identtisenä edellisten sukupolvien kanssa ja merkittävin uudistus onkin sisältä löytyvät LTE- ja 3G-yhteydet.

Watch Series 3 käyttää mobiiliyhteyden muodostamiseen laitteeseen integroitua ohjelmoitavaa eSIM-piiriä, joka jakaa puhelinnumeron yhdessä iPhonen kanssa. Toisin sanoen kello käyttää puhelimen matkapuhelinverkkoyhteyttä, mutta toimii myös yksinään jos puhelin ei ole lähettyvillä. Mobiiliverkkoyhteyden myötä kellolla voi mm. soittaa puheluita ja lähettää viestejä sekä striimata musiikkia suoraan kelloon.

Kellon sisältä löytyvä uusi kaksiytiminen S3-järjestelmäpiiri on 70 % nopeampi kuin edeltäjänsä ja uusi W2-yhteyspiiri tarjoaa jopa 85 % paremman WiFi-suorituskyvyn puolta pienemmällä virrankulutuksella. Laitteen akun luvataan kestävän aktiivikäytössä 18 tuntia. Watch Series 3 käyttää uutta Watch OS 4 -käyttöjärjestelmää, joka tuo mukanaan mm. monipuolisemmat treeniominaisuudet, laajemmat sykestatistiikat sekä parannetut uintitoiminnot.

Apple Watch Series 3 tulee Suomessa ennakkotilattavaksi 15. syyskuuta ja saataville viikkoa myöhemmin 22. syyskuuta. 38 mm mallin lähtöhinta on 379 euroa ja 42 mm mallin 409 euroa. Uusia värivaihtoehtoja ovat Gold aluminum ja Black ceramic. Ilmeisesti eSIM:in operaattorituen puuttumiesta johtuen uudesta Watchista tulee Suomessa saataville GPS-versio, jossa ei ole matkapuhelinverkkoyhteyttä.

Lähde: Apple

This site uses XenWord.
;