Kuluttajariitalautakunnan suosituksen mukaan tilatun tuotteen yksipuolisesta toimitusvahvistuksen jälkeisestä perumisesta seuraavan hyvityksen on oltava arvoltaan riittävä, jotta tilatun tuotteen voi ostaa toiselta kaupalta.

Kuluttajariitalautakunta on antanut linjauksen kaupan purkutilanteessa maksettavasta palautettavasta rahasta ja erityisesti palautuksen päälle saatavasta vahingonkorvauksesta.

Kuluttajariitalautakunnan päätös koskee kaupan purkua yleisesti tilanteissa, joissa kateostoa ei ole tehty, mutta käsittelyssä olleessa tapauksessa kuluttaja oli ostanut Philips 346P1CRH -näytön 521,65 euron hintaan, minkä lisäksi päälle oli maksettu 19,99 euron toimitusmaksu. Asiakas sai tilauksestaan myös toimitusvahvistuksen. Myyjä kuitenkin perui tilauksen jo tilauspäivänä kertoen tuotteen olevan loppuunmyyty ja palautti rahat.

Kuluttaja vaati saatavaksi kuitenkin myös 108,26 euron korvauksen, joka kasvattaisi yhdessä palautettujen rahojen kanssa kokonaissumman 649,90 euroon, sillä se oli myyntihetkellä toiseksi halvimman varastossa olevan saman näytön hinta toisaalla. Perusteena vaateelle oli, että myyjällä on velvollisuus toimittaa ostettu tuota maksettuun hintaan. Kuluttaja ei myöskään halunnut valita toista tuotetta, eikä myyjä ollut halukas hankkimaan tuotetta muuta kautta ja toimittamaan kuluttajalle.

Kuluttajariitalautakunnan mukaan vaadittu hyvitys on asiallinen, sillä myyjä ei kiistä ostajan esittämää korvaavan tuotteen hintatasoa, eikä asiassa ilmennyt aihetta epäillä hinnan oikeellisuutta. Näin ollen kuluttajariitalautakunta suosittelee korvaamaan ostajalle vaaditut 108,26 euroa jo palautetun summan päälle.

Lähde: Kuluttajariitalautakunta

This site uses XenWord.
;