Virkistystaajuus on OLEDiksi niin nopea, ettei näytön nimi ehtinyt mukaan lehdistötiedotteeseen.

LG antoi jo viime vuoden lopulla pienen ensimaistiaisen vuoden 2024 OLED-pelinäyttömallistostaan. Nyt yhtiö on saanut CES-messujen alla julki lisätietoja yhdestä kuudesta aiemmin esitellyistä uutuusmalleista, tai sitten lisännyt mallistoon yhden ennalta mainitsemattoman lisää. Lehdistötiedote ei valitettavasti tuo asialle selvyyttä.

LG:n uutuudelta uupuu vielä nimi, ellei se ole viime vuoden maistiaisissa mainittu 27-tuumainen 27GS95QE, josta ei kerrottu silloin vielä kokoa ja nimeä enempiä tietoja. Nimestä riippumatta näytön suora OLED-paneeli tarjoaa 2560×1440-resoluution peräti 480 hertsin virkistystaajuudella, mikä on yhtiön mukaan ennätys lajissaan QHD OLEDien luokassa. Näytön vasteajaksi mainostetaan markkinoiden nopeinta 0,03 millisekuntia, joskin vastaavaa lukua omista OLED-näytöistään viljelevät myös muut valmistajat, mukaan lukien Samsung omine paneeleineen.

LG:n uutuusnäytössä käytetään yhtiön META-teknologiaa, joka sisältää näytön sisäiset heijastukset minimoimalla valontuoton maksimoivan mikrolinssikerroksen (MLA, Micro Lens Array) sekä META Booster -algoritmin, joka analysoi kuvaa reaaliajassa parantaakseen sen kirkkautta, värikylläisyyttä ja etenkin kaikkein kirkkaimpia kohtia kuvasta. Sinistä valoa karttavien iloksi yhtiö kehuu sen OLEDin tuottavan markkinoiden vähiten sinistä valoa ja vain noin puolet parhaiden LCD-näyttöjen tasosta.

Uutuusnäyttö saadaan LG:n mukaan markkinoille vuoden ensimmäisen puoliskon aikana ja se tulee olemaan esillä CES 2024 -messuilla. Messuilla esitellään myös koko yhtiön tämän vuoden pelinäyttökatras 27-, 31,5-, 34-, 39- ja 45-tuumaisine vesoineen. 34” ja 39” mallit ovat erittäin leveällä 21:9-kuvasuhteella ja 31,5-tuumaisen mallin 4K-resoluution kehutaan tekevän siitä sopivan paitsi pelaamiseen, myös toimistohommiin.

Lähde: Lehdistötiedote

This site uses XenWord.
;