Vierailimme MSI:llä katsastamassa vuoden 2024 uudet QD-OLED-pelinäytöt ja Project Zero -kotelot.

Kaupallinen yhteistyö MSI:n kanssa

io-tech vieraili joulukuussa Taiwanissa tutustumassa MSI:n uutuustuotteisiin vuodelle 2024. Yhtiön tuotepäälliköt ja insinöörit kertoivat ensikäden tietoa tuotteiden suunnitelusta ja ominaisuuksista sekä pääsimme näkemään ja kokeilemaan niitä myös käytännössä. Artikkelisarjan toisessa osassa tutustumme yhtiön uusiin Samsung QD-OLED-paneeleita käyttäviin pelinäyttöihin ja panoraamakoteloihin, jotka on suunniteltu tukemaan uusia Project Zero -emolevyjä, joissa kaikki liitännät ovat emolevyn takapuolella. Ensimmäisessä osassa tutustuimme yhtiön päivitettyihin Intel- ja AMD-emolevyihin ja niiden uusiin ominaisuuksiin sekä valmistietokoneisiin.

 

MSI:n QD-OLED-pelinäytöt 2024

MSI tuo vuoden 2024 alussa markkinoille neljä eri kokoista Samsungin QD-OLED-paneeliin perustuvaa pelinäyttöä. Uudet 27- ja 32-tuumaiset pelinäytöt käyttävät Samsungin 3. sukupolven QD-OLED-paneelia, joissa on käytössä aiemmin 2. sukupolvessa esitelty uudistettu alipikselisijoittelu ja kvanttipisteiden valmistuksessa on käytetty uutta pico-inkjet-prosessia, jolla kvanttipistemustetta saadaan asetettua tarkemmin ja esimerkiksi 32-tuumaisessa 4k-resoluution näytössä pikselitiheys on saatu sen ansiosta kasvatettua 110 DPI:stä 140 DPI:hin (dots per inch).

Kiinnipalamisen ehkäisemiseksi QD-OLED-paneelit on varustettu jäähdytystä auttavalla grafeenikalvolla ja kustomoidulla jäähdytyssiilillä, jotta tuuletinta ei tarvita.

MSI OLED Care 2.0 tuo mukanaan uusia ominaisuuksia kiinnipalamisen ehkäisemiseksi. Aiempien suojausten, kuten pikseleiden siirron ja näytönsäästäjän lisäksi, 2.0 tuo mukanaan muun muassa usean logon, tehtäväpalkin sekä ikkunoiden ja kuvien reunojen tunnistuksen. Kun jokin edellä mainituista käyttöskenaarioista on tunnistettu, näyttö pudottaa kirkkautta kyseisten elementtien kohdalla.

MSI tarjoaa QD-OLED-näytöilleen 3 vuoden kiinnipalamistakuun, kunhan OLED Care -ominaisuudet ovat olleet käytössä eikä niitä ole kytketty pois päältä.

Mielenkiintoisin uutuus oli MPG 321URX, joka on varustettu 32-tuumaisella 3840×2160-resoluution paneelilla, joka kykenee 240 hertsin virkistystaajuuteen. Näyttö on VESA:n ClearMR 13000- ja DisplayHDR True Black 400 -sertifioitu. HDMI-liittimet tukevat 2.1- ja CEC-standardia ja USB-C-liitännän kautta tarjolla on 90 watin PD eli Power Delivery. MSI:n ilmoittama Euroopan suositushinta näytölle on 1399 euroa.

Toinen uusi kokoluokka QD-OLED-paneeleille on 27″ ja MSI:ltä tarjolle tulee MPG 271QRX, joka on varustettu 2560×1440-resoluution paneelilla, joka kykenee 360 hertsin virkistystaajuuteen. Näyttö on VESA:n ClearMR 13000- ja DisplayHDR True Black 400 -sertifioitu. HDMI-liittimet tukevat 2.1- ja CEC-standardia ja USB-C-liitännän kautta tarjolla on 90 watin PD eli Power Delivery. MSI:n ilmoittama Euroopan suositushinta näytölle on 999 euroa.

MAG 341CQP on 34-tuumainen ultrawide-pelinäyttö 3440×1440-resoluution paneelilla, joka kykenee 175 hertsin virkistystaajuuteen. Näyttö on VESA:n ClearMR 9000- ja DisplayHDR True Black 400 -sertifioitu. HDMI-liittimet tukevat 2.1- ja CEC-standardia. MSI:n ilmoittama Euroopan suositushinta näytölle on 1299 euroa.

MPG 491CQP on 49-tuumainen ultrawide-pelinäyttö 5120×1440-resoluution paneelilla, joka kykenee 144 hertsin virkistystaajuuteen. Näyttö on VESA:n ClearMR 8000- ja DisplayHDR True Black 400 -sertifioitu. HDMI-liittimet tukevat 2.1- ja CEC-standardia ja USB-C-liitännän kautta tarjolla on 90 watin PD eli Power Delivery. MSI:n ilmoittama Euroopan suositushinta näytölle on 1699 euroa.

 

MSI:n 4k IPS-pelinäytöt 2024

IPS-pelinäyttöjen rintamalle MSI:ltä on tulossa kaksi 3840×2160-resoluutiolla varustettua näyttö 27″ ja 32″ kokoisina. Molemmat näytöt on varustettu KVM-tuella.

MAG 323UPF on varustettu 32-tuumaisella 160 hertsin virkistystaajuuden paneelilla ja tuettuna on 90 watin Power Delivery. MAG 274UPF:ssä on 27-tuumainen 144 hertsin paneeli ja tuettuna on 65 watin Power Delivery.

 

Uudet Project Zero -panoraamakotelot

Artikkelin ensimmäisessä osassa kerroimme MSI:n Project Zero -konseptista, jossa emolevyjen liitännät on sijoitettu piirilevyn takapuolelle. Uudistus vaatii myös kotelotuen, joten MSI lanseeraa markkinoille kolme uutta PZ-koteloa, joiden suunnittelu nojautuu vahvasti panoraamaikkunaan.

Lippulaivakotelo on MEG Maestro 700L PZ, joka tulee saataville rajoitettuna erikoiseränä. Erikoisuus on yhdestä 270-asteisesta 4 millimetrin karkaistusta lasista valmistettu kylki- ja etupaneeli. Kotelo perustuu kaksoiskammiorakenteeseen eli virtalähde on sijoitettu emolevyn takapuolelle.

Myös katto ja toinen kylki on valmistettu yhtenäisestä 2,5 mm:n alumiinilevystä, johon on jyrsitty 3600 kappaletta kolmion mallisia reikiä ilmankiertoa ja ulkonäköä ajatellen. Kotelossa on asennuspaikat 10 tuulettimelle ja se tukee kahta 360 mm:n jäähdytintä. Näytönohjaimen saa asennettua vaakaan tai pystyyn.

MAG Pano 100L PZ tukee ATX- ja MATX-kokoisia emolevyjä. Kylki- ja etupaneeli ovat erillisiä lasipaneeleita ja kotelo perustuu kaksoiskammiorakenteeseen.

Tuettuna on 10 kpl 120 mm:n tuulettimia, mutta pohjaan voidaan asentaa 2 kpl 160 mm:n tuulettimia. Tuettuna on kaksi 360 mm:n jäähdytintä ja näytönohjaimen voi asentaa pystyyn tai vaakaan.

MAG Pano M100R PZ tukee MATX-kokoisia emolevyjä ja sopii koteloksi MSI:n B760M- ja B650M Project Zero -emolevyille.

MSI esitteli omat toisiinsa magneettisilla liitinpaloilla kiinnittyvät MPG EZ120 ARGB -tuulettimet, joiden tuulettimien kierrosnopeutta ja valaistusta ohjataan yhdellä kaapelilla.

 

Uusi AIO-nestejäähdytys

MSI antoi esimakua tulevasta AIO-nestejäähdytysten uudistuksesta ja luvassa on päivitetyt 240 ja 360 mm:n jäähdyttimellä varustetut mallit. Pumppuyksikön infinity mirror -ulkonäkö on saanut vaikutteita pyramidista.

Intelin uusissa 14. sukupolven Core-prosessoreissa hotspotin paikka on hieman vaihtunut, joten nesteen virtausta ja pumppuyksikön kiinnitystä on optimoitu sitä ajatellen.

Jatkossa pumppuyksikön asentaminen onnistuu samoilla kiinnikkeillä Intel- ja AMD-emolevyille, joka säästää mukana toimitettavien tarvikkeiden määrässä ja lisäksi tuulettimet ovat esiasennettu jäähdyttimeen ja ne ovat kiinni toisissaan. Aiemman 6 johdon sijaan kolmea tuuleinta ohjataan jatkossa kahdella johdolla.

This site uses XenWord.
;