LG kehitti näytön yhteistyössä Applen kanssa ja se suunniteltiin erityisesti uusien MacBook Pro -kannettavien kumppaniksi.

LG esitteli uudet UltraFine 5K -näyttönsä yhteistyössä Applen kanssa viime syksynä. Samassa tapahtumassa MacBook Pro -kannettavien kanssa esitellyt näytöt on suunniteltu etenkin käytettäväksi Applen uusien kannettavien kanssa ja täyttämään Applen Thunderbolt-näyttöjen jättämää aukkoa markkinoilta.

Kaikki ei mennyt kuitenkaan niin kuin Strömsössä, vaan käyttäjät raportoivat pian näyttöjen tultua saataville erilaisista ongelmista niiden kanssa. Joillain näytöt vilkkuivat tai kuva meni kokonaan mustaksi, toisilla yhteydet tietokoneen ja näytön välillä katkeilivat ja ainakin 9to5Mac-sivuston Zac Hallin tapauksessa näyttö sai jopa uuden MacBook Pro -kannettavan jumiin.

Suurimpaan osaan ongelmista löytyi lopulta hyvinkin yksinkertainen selitys: lähellä näyttöä sijaitseva WiFi-reititin. LG:n manuaali varoittaa asettamasta näyttöä lähelle sähkömagneettisen säteilyn lähteitä, mutta ei määrittele asiasta mitään esimerkkejä. Myöhemmin yhtiön edustajat ovat varmistaneet esimerkiksi WiFi-reitittimien kuuluvan välteltävien laitteiden joukkoon. LG:n nykyisen ohjeistuksen mukaan WiFi-reitittimiä ei saa sijoittaa kahta metriä lähemmäs UltraFine 5K -näyttöä.

Ongelman lähteen ja korjauksen myötä lienee selvää, että syy ongelmiin löytyy näytön täysin riittämättömästä suojauksesta sähkömagneettiselta säteilyltä, mikä on nykyisen langattomuuteen tähtäävän maailman kohdalla täysin anteeksiantamaton suunnittelumoka. LG ei ole vielä kommentoinut tuleeko se julkaisemaan näytöstä uudet, paremmin suojatut versiot, tai etsiikö se ongelmaan muita mahdollisia ratkaisuja. Apple tai LG eivät ole myöskään kommentoineet tulevatko yhtiöt hyvittämään näytön jo ostaneita asiakkaita jotenkin ongelman johdosta.

Päivitys:

LG on antanut näytön ongelmien tiimoilta virallisen tiedotteen, jossa se varmistaa ongelmien lähteen olevan juurikin WiFi-reitittimet. Yhtiön mukaan helmikuusta alusta lähtien valmistetuissa näytöissä on parempi suojaus sähkömagneettista säteilyä vastaan, joten niiden ei pitäisi kärsiä enää vastaavista ongelmista.

Lähteet: Ars Technica, 9to5Mac

This site uses XenWord.
;