CyanogenMod oli yksi suosituimmista, ellei suosituin custom ROM Android-puhelimille.

CyanogenModin loppu koitti virallisesti vuodenvaihteessa. Jo aiemmin joulukuussa oli kuitenkin viitteitä projektin jatkumisesta uuden nimen alla. Nyt silloiset huhut ovat käyneet toteen, ja CyanogenModin parissa työskennelleet kehittäjät jatkavat työtään Lineage OS -nimen alla.

Lineage OS:n virallinen lataussivu ei ole vielä käytössä, mutta siitä huolimatta statistiikkojen mukaan asennuksia on tehty uutista kirjoittaessa jo yli 76 000. Eniten käyttöjärjestelmää on asennettu OnePlus One -puhelimiin ja aktiivisin maa asennusten suhteen on ollut Kiina.

Käyttöjärjestelmästä julkaistaan uusia koontiversioita viikoittain ja viralliset versiot allekirjoitetaan LineageOS Projectin yksityisillä avaimilla, ja käyttäjät voivat tarkistaa allekirjoituksen aitouden Lineage OS:n verkkosivuilla. Lineage OS:n mukana ei tule root-oikeuksia, mutta ne saa halutessaan erillisellä kerran flashattavalla asennuspaketilla.

Lineage OS tulee tukemaan ainakin alkuvaiheessa yli 80 Android Marshmallow- tai Nougat-käyttöjärjestelmää tukevaa puhelinta. Käyttöjärjestelmälle suositellaan puhdasta asennusta, mutta siitä on olemassa myös kokeelliset päivitysversiot CyanogenMod 13.0:n ja 14.1:n päälle asennettavaksi. Mikäli kokeellisen version asennus menee tavalla tai toisella vikaan, on käyttäjän asennettava käyttöjärjestelmästä puhdas versio.

Lähteet: Lineage OS, GSMArena

This site uses XenWord.
;