Huawei on aloittanut Android 7.0 Nougat -päivityksen syöttämisen Honor 8- ja P9-älypuhelimilleen myös Suomessa. Päivitys tuo mukanaan uudistetun EMUI 5.0 -käyttöliittymän.

Japanin Huawei vahvisti aloittaneensa päivitysten syöttämisen Honor 8:lle jo viime viikolla ja monet muut markkina-alueet ovat seuranneet perässä tällä viikolla. Mukana on myös Suomi, sillä useat käyttäjät ovat raportoineet päivityksen saapuneen Honor 8 -puhelimiinsa.

Päivitys on aluksi tarjolla priorisoidusti Huawein beeta-ohjelmaan osallistuneille sekä HiCare-sovellukseen kirjautuneille käyttäjille. Honor 8:n Nougat-päivityksen koontinumeron kerrotaan olevan FRD-L19C432B360. Myös io-tech asensi 2,38 Gt:n kokoisen päivityksen onnistuneesti Honor 8 -puhelimeensa.

 

Käyttäjäraporttien mukaan Nougatin syöttäminen on aloitettu tällä viikolla myös P9-mallille, jonka tapauksessa päivityksen koontinumero on EVA-L09C432B361.

Beeta-ohjelmaan kuuluneet ja puhelimeensa Nougatin beeta-version asentaneet käyttäjät selviävät päivityksessä noin 500 megatavun päivityspaketilla. Suoraan Marshmallowista siirtyvät joutuvan sen sijaan lataamaan varsin tukevan kokoisen yli kahden gigatavun päivitystiedoston.

 

Päivityksen asentamisen ei pitäisi hävittää mitään tietoja laitteista, mutta varmuuskopiointi on siitä huolimatta suositeltavaa. Huawei tarjoaa puhelimissaan oman varmuuskopiointisovelluksensa, jolla homma onnistuu näppärästi. Myös puhelimen hard-resetointi on suositeltavaa tämän kaltaisen suuremman versiopäivityksen yhteydessä, erityisesti jos puhelimen kanssa ilmenee minkäänlaisia ongelmia.

Tutustuimme Huawein Nougat-pohjaiseen EMUI 5.0 -käyttöjärjestelmään hiljattain Mate 9 Pro -testiartikkelin yhteydessä. TechBBS:n Huawei P9- ja Honor 8 -aiheiseen keskusteluun voi osallistua omassa viestiketjussaan täällä.

This site uses XenWord.