Samsung kertoo käyneensä useita kuukausia kestäneiden tutkimusten aikana läpi kaikki mahdolliset syyt rautaan, ohjelmistoon ja laitteeseen liittyvien prosessien suhteen. Tutkimuksiin osallistui yli 700 yrityksen työntekijää ja niissä hyödynnettiin yhteensä 200 000 puhelinta sekä 30 000 ylimääräistä akkua. Samsungin itsensä ohella tutkimuksia tekivät myös puolueettomat tutkimusyhtiöt UL, Exponent ja TUV Rheinland.
Kuten jo ennakkoon arveltiin, ongelmat liittyivät akkuun. Uutta tietoa kuitenkin on, että alkuperäisessä valmistuserässä ja sitä seuranneessa korvauserässä syy oli eri. Molemmissa tapauksissa oikosulut johtuivat akun positiivisen ja negatiivisen elektrodin koskettamisesta toisiinsa akun eristekerroksen vaurion vuoksi, mutta sen tarkempi aiheuttaja poikkesi toisistaan.
Ensimmäisen tuotantoerän puhelimissa ongelma tarkentui akun oikeaan ylänurkkaan (takaa katsottuna) kohdistuneeseen puristukseen sekä negatiivisen elektrodin pään väärään sijaintiin akun kulma-alueella. Tämä vika olisi ollut mahdollista todeta röntgenkuvauksella.
Korvaavan tuotantoerän puhelimissa oikosulun aiheuttivat puolestaan ylimääräiset purseet akun positiivisessa elektrodissa, jonka lisäksi monista akuista todettiin puuttuvan sisäinen eristeteippi. Tämän vian toteaminen olisi vaatinut Samsungilta akkurakenteen purkamista.
Tapahtuneen myötä Samsung kertoo ottaneensa käyttöön laajan valikoiman sisäisiä turvallisuus- ja laatuprosesseja, joiden avulla se pyrkii varmistamaan tuotteidensa turvallisuuden. Siihen lukeutuu mm. kahdeksanvaiheinen akkujen turvallisuustarkistus. Uusia prosesseja hyödynnetään kaikissa Samsungin vuoden 2017 puhelinmalleissa.
Lisäksi yritys on perustanut puolueettomista asiantuntijoista koostuvan Battery Advisory Group -ryhmän, jonka tehtävänä on pitää Samsungin näkökulma akkujen turvallisuuteen ja innovaatioihin objektiivisena.
Oikeasti. Palataan takaisin paksumpaan eristeeseen ja pienempiin elektrodi levyihin.
Eli kapasiteetti putoaa 20%
Samsung aina kokeilee rajoja, jonka jälkeen palaa takaisin turvalliseen (SSD 840)
Periaatteessa Samsungin piikkiin tuosta voi laittaa (etenkin) ensimmäisessä erässä vaikuttanut liian tiukka sovitus. Toki ongelmaa on edesauttanut negatiivisen elektrodin pään väärä sijainti kulmassa. Toisen erän ongelmat vaikuttaa johtuneen laatuongelmista nimenomaan akun valmistuksessa.
Nuo ensin mainitut liittyvät valmistusjuttuihin, mutta eristeteipin täysi puuttuminen on kyllä aikamoista hutilointia, ja jos yksikin auto tai talo syttyi palamaan muutaman sentin murto-osan maksavan teipin puutteesta niin miten ne työntekijät ja valvojat voi nukkua yönsä?
Virheistä sentään oppii, ja luultavasti kaikkien valmistajien eri tuotteiden akut ovat tarkemmassa valvonnassa tästä eteenpäin.
Saattaa olla osasyy myös siinä, että toiseen laite-erään akkuja on valmistettu kauhealla vauhdilla ja myös sellaisten alihankkijoiden toimesta, jotka eivät aiemmin olleet kyseistä akkua tehneet. Ei toki mitään hyviä syitä nämäkään, mutta syitä kuitenkin.
Oliskohan vaan kannattanut suosiolla vähän optimoida softaa ja pienentää akun kapasiteettia tuohon uudelleenjulkaisuun, nyt haukattiin enempi paskaa, kuin jos akkukesto olisi tippunut 10%.
Veikkaan että akuista ei olisi saatu tarpeeksi ohuita teipin kanssa, tarkoituksella jätetty pois.
Vain osasta akkuja?
Samsung aikoo ilmeisesti tuoda tehdashuolletut Note 7 puhelimet myyntiin:
Tällä tavoin Samsung pyrkii pienentämään syntyneitä tappioita ja ympäristöongelmia. Puhelimet saatetaan brändätä uudelleen ja akun kapasiteetti on huhujen pienempi. Kaikki valmistetut puhelimet eivät kuitenkaan päädy myyntiin. Osasta kerätään toimivia komponentteja talteen ja kierrätetään mm. metalliosia. Loput laitetaan sitten myyntiin. Herää vain kysymys, että missä näitä aiotaan sitten myydä? Samsung on sanonut, että tehdashuolletut Note 7 puhelimet eivät tule myyntiin Intiassa ja Yhdysvalloissa: