MX Ergo on logitechin uusi langaton ohjainpalloa hyödyntävä hiirimalli.

Logitech on laajentanut ohjainlaitemallistoaan hieman erikoisemmalla hiirellä, jonka käyttäjäkunta saattaa olla hieman suppeampi, mutta sitäkin uskollisempi. Kyseessä on langaton MX Ergo -ohjainpallohiiri (trackball), jonka valmistaja lupaa tarjoavan ergonomiaa ja tarkkuutta.

MX Ergo on muotoiltu niin, että kämmen voi levätä hiiren päällä ja ohjainpalloa liikutellaan peukalolla. Hiiren sivuttaiskulmaa on mahdollista säätää portaattomasti 0-20 asteen välillä. Ohjainpallo käyttää optista seurantaa, jonka herkkyys on säädettävissä yhdellä näppäinpainalluksella 320-440 CPI:n välillä.

MX Ergo käyttää Logitechin langatonta 2,4 GHz taajuudella toimivaa Unifying-yhteystekniikkaa tai Bluetoothia. Hiiren sisäinen litium-polymeeriakku on kapasiteetiltaan 500 mAh ja sen luvataan kestävän yhdellä latauksella jopa neljä kuukautta. Akku ladataan hiiren etuosassa sijaitsevan micro-USB-liitännän kautta.

Easy-Switch-toiminto mahdollistaa hiiren liittämisen kahteen tietokoneiseen samanaikaisesti ja vaihtamisen niiden välillä yhdellä näppäinpainalluksella. Flow-ominaisuuden avulla on puolestaan mahdollista kopioida ja liittää tietoja ja tiedostoja näiden kahden tietokoneen välillä.

Logitech MX Ergo tulee Suomessa kauppoihin syyskuussa 129 euron suositushintaan.

Lähde: Logitech

This site uses XenWord.
;