Scotty Allenin projekti vaati 17 viikkoa tuskaista työtä ja satojen dollareiden edestä hajonneita osia.

Uutisoimme keväällä entisen Google-insinööri Scotty Allenin projektista, jossa hän rakensi iPhone 6s:n Kiinassa saatavilla olevista irtokomponenteista. Tällä kertaa Allen on ottanut projektikseen tuoda kuulokeliittimen takaisin iPhone 7:ään.

Videolle taltioidussa projektissaan Allen käy läpi useita prototyyppivaiheita ja kommelluksia. Koska iPhone 7:n piirilevyltä ei löydy paikkaa kuulokeliittimelle, oli Allenin keksittävä, miten kuulokeliitin-Lightning-adapteri olisi mahdollista saada sopimaan puhelimen sisälle ilman, että normaalin Lightning-portin toiminta häiriintyisi siitä.

Uhriksi joutuneesta iPhonesta poistettiin aluksi barometrin venttiiliksi tarkoitettu muovipalanen, jonka lisäksi Taptic Engine -värinämoottori jouduttiin asentamaan hieman vinoon asentoon, mikä puolestaan työnsi akkua aavistuksen ylöspäin. Lightning-portin ja kuulokeliittimen välillä vaihtelu hoidetaan tarkoitukseen sopivalla piirillä, josta Allen ei valitettavasti paljastanut sen tarkempia yksityiskohtia.

Prototyyppivaiheissa Allen eteni yksinkertaisesta verolevystä kiinalaistehtaalta tilattuun kustomoituun piirilevyyn, mutta lopulliseen versioon se oli korvattava ohuella ja taipuisalla piirilevyllä (Flex PCB). Videolla näytetään myös lyhyesti taipuisan piirilevyn valmistusprosessi.

Lopullisessa kokoamisvaiheessa pitäydyttiin aiemmin mainitussa konfiguraatiossa vinoon asennettuine värinämoottoreineen ja hieman ylöspäin työnnetyn akun kanssa. Puhelimen sisältä löytyvää metallilevyä jouduttiin lisäksi leikkaamaan tai hiomaan, mutta videossa sivuutetaan tämä osuus käytännössä täysin.

Lopussa kuitenkin seisoi kiitos ja yli neljä kuukautta kestäneen rakennusprojektin lopputulos oli varsin uskottava iPhone 7 toimivan kuulokeliittimen kera. Negatiivisena puolena kuulokkeiden ja Lightning-liitännän käyttäminen esimerkiksi puhelimen lataamiseen ei vieläkään toimi samanaikaisesti.

Kaikki projektiin liittyvät piirustukset on julkaistu avoimena lähdekoodina GitHubissa (MIT-lisenssi), joten periaatteessa kuka tahansa voi valmistuttaa itselleen tarvittavat piirilevyt ja lisätä kuulokeliittimen Applen toistaiseksi uusimpaan puhelinmalliin. Lisäksi Strange Parts myy joukon kehystettyjä ja numeroituja, toimivia piirilevyjä kehystettyinä 30 dollarin hintaan (sis. postikulut kaikkialle maailmaan).

Lähde: Strange Parts

This site uses XenWord.
;