Logitech on laajentanut pelituotemallistoaan uudella mekaanisella G Pro -näppäimistöllä, joka on suunnattu erityisesti vakavissaan pelaamiseen suhtautuville käyttäjille.

Logitechin mukaan uutuusnäppis on suunniteltu yhdessä ammattipelaajien kanssa ja se on suunnattu peliammattilaisiksi tai sellaisiksi pyrkiville käyttäjille. Näppäimistö on ammattipelaajien mieltymysten mukaisesti tenkeyless-mallinen, eli siitä puuttuu oikean reunan numeronäppäimistö. Suomalaisten rivikäyttäjien kannalta huomionarvoista on, että sen näppäimet noudattavat amerikkalaista asettelua, eikä G Pron painikkeissa ei ole merkintöjä skandinaavisille merkeille.

G Prossa käytetään Omronin valmistamia mekaanisia Romer-G-näppäinkytkimiä, jotka ovat tuttuja Logitechin aiemmista näppäimistömalleista. Klikkaamattomien tuntopisteellä varustettujen kytkimien rekisteröintipiste sijaitsee 1,5 mm:n painallussyvyydessä, joka tekee niistä tavallisia mekaanisia kytkimiä sopivammat pelikäyttöön. Painallusvoimakkuus on 45 grammaa ja kestoiäksi luvataan 70 miljoonaa painallusta.

Logitech mainostaa keskittyneensä G Pron suunnittelussa erityisesti signaalinkäsittelyn nopeuteen, eli siihen aikaan, joka kuluu näppäinkytkimen painalluksen rekisteröitymisen muuttamiseksi tietokoneelle USB-liitännän kautta lähteväksi signaaliksi. Logitechin mukaan G Pron signaalinkäsittely toimii 10 ms nopeammin kuin kilpailijoissa, mutta ei anna tarkempaa dataa väitteen tueksi.

G Pron näppäimistä löytyy RGB-valaistus, jonka peliprofiilit voi tallentaa näppäimistön sisäisen muistiin. Tästä on hyötyä erityisesti tapahtumissa, joissa pelikoneisiin asennettavat ohjelmistot on kielletty. Ammattipelaajat matkustavat usein, joten G Pron 1,8-metrisestä suojapunoksella päällystetystä USB-kaapelista on tehty irrotettava. Se kytkeytyy näppäimistön takareunaan micro-USB-liittimellä, jonka reunoilla on liitintä suojaavat tukipiikit.

Logitech G Pro -näppäimistö tulee Suomessa myyntiin maaliskuun aikana. Sen verollinen suositushinta on 169 euroa.

Lähde: lehdistötiedote, Logitechin tuotesivu

This site uses XenWord.
;