PCI Express 5.0 -standardin mahdollistaman uuden nopeusluokan myötä Bravera SC5:n mainostetaan yltävän jopa 14 Gt/s lukunopeuksiin.

PCIe 4.0 -standardia tukevat SSD-asemat ovat päässeet nyt toiseen sukupolveen, mutta valtaosa markkinoista ja jopa moni uusista SSD-julkaisuista on edelleen PCIe 3.0 -versiota. Teknologiajunassa ei ole kuitenkaan jarruja ja Marvell on nyt ensimmäisenä valmistajana julkaissut PCI Express 5.0 -standardia tukevan SSD-ohjainpiirin. Ensimmäisiä PCI Express 5.0 -standardia tukevia emolevyjä odotetaan markkinoille myöhemmin tänä vuonna.

Marvell Bravera SC5 on maailman ensimmäinen PCIe 5.0 -standardia ja NVMe 1.4b -protokollaa tukeva SSD-ohjainpiiri. Sen luvataan ei enempää tai vähempää kuin tuplaavan suorituskyvyn PCIe 4.0 -SSD-asemiin verrattuna ja niissä hyödynnetään uutta Elastic SLA Enforcer -teknologiaa parhaan Quality of Servicen takaamiseksi (QoS, liikenteen priorisointia). Ohjainpiiristä julkaistaan 8- ja 16-kanavaiset versiot ja ne ovat yhteensopivia Open Compute Projectin NVMe SSD -määritelmien kanssa.

Suorituskyvyn puolella uuden ohjainpiirin luvataan kykenevään parhaimmillaan 14 gigatavun per sekunti perättäislukunopeuksiin ja yli 2 miljoonan IOPSin satunnaislukunopeuteen. Ohjainpiirin pohjalta julkaistaan ensimmäinen 16-kanavainen E1.S-formaatin SSD-asema, mikä onnistuu peräti 45 % kilpailijoiden 16-kanavaisia ohjainpiirejä pienemmän paketoinnin ansiosta. M.2-liitäntään sopii parhaimmillaan 8-kanavainen versio ohjainpiiristä.

Lähde: Lehdistötiedote

This site uses XenWord.
;