Eilen io-techissä uutisoitu VentureBeat-sivuston ja Evan ”Evleaks” Blassin vuoto Surface Prosta piti paikkaansa. Microsoft esitteli uuden Surfacen Pro 5 -mallinimen sijaan pelkkänä Surface Prona.

Liitännät ovat säilyneet samoina kuin Surface Pro 4:ssä eli tuettuna ei ole vieläkään Type-C-mallista USB-liitintä. 12,3-tuumainen, 3:2-kuvasuhteen ja 2736×1824-resoluution (267 PPI) PixelSense-näyttö on edelleen sama.  Näkyvin ulkoinen uudistus on takapuolen tukijalan uusi saramekanismi, jonka ansiosta laitteen saa entistä vaakatasompaan (165 astetta) esimerkiksi piirtämistä ja kirjoittamista varten.

Laitteelle luvataan 50 % Surface Pro 4:ää parempi akkukesto eli 13,5 tuntia. Microsoftin mukaan kyseessä on markkinoiden kevyin, hiljaisin ja monikäyttöisin kannettava tietokone. Hiljaisuudella viitataa passiivisesti jäähdytettyihin Core m3- ja i5-prosessoreihin ja saataville tulee myös tuulettimella varustettu suorituskykyisempi Core i7 -malli.

Myös erikseen ostettava Surface-kynä on päivitetty uuteen sukupolveen ja se tukee nyt 4096 painetasoa.

Surface Pro tulee Suomessa myyntiin 15. kesäkuuta ja sen hinta on alkaen 959 eurosta ylöspäin. Edullisimmassa mallissa on käytössä Core m3 -prosessori, 4 gigatavua keskusmuistia ja 128 gigatavun tallennuskapasiteetti. Kalleimmassa 2549 euron hintaisessa mallissa on Core i7 -prosessori, 16 gigatavua keskusmuistia ja 512 gigatavua tallennustilaa. Myöhemmin myyntiin on tulossa LTE-yhteydellä varustettu malli Surface Prosta. Surface Pro Signature Type Cover -näppäimistö on saatavilla platinan, viininpunaisen tai koboltinsinisen värisenä, ja uusi Surface-kynä tulee Suomessa saataville platinan värisenä.

Lähde: Microsoft