Microsoft mobile on siirtänyt noin 500 vanhaa muotoilupatenttia HMD Globalille. Joukossa on myös Lumia Camera -käyttöliittymä.

Nokiamob-sivusto raportoi mielenkiintoisesta havainnosta, jossa noin 500 muotoilupatentti on siirretty Microsoft Mobile Oy:ltä HMD Globalin omistukseen. Microsoft Mobile vastasi Nokian puhelinten valmistuksesta sen jälkeen, kun se hankki Nokian mobiililaiteliiketoiminnan vuonna 2013. Nykyään Nokia-puhelimien lisenssioikeudet ovat suomalaisella HMD Globalilla.

Mainitut patenttitiedot ovat peräisin EUIPO:n sivuilta (European Union Intellectual Property Office), joka on EU:n patenttiasioita hallinnoiva viranomainen. Muotoilupatenttien joukossa on runsaasti viime vuosikymmeneltä peräisin olevien matkapuhelmien muotoilupatentteja, mutta mielenkiintoisimpana yksityiskohtana joukossa on myös Lumia Camera -kamerasovelluksen käyttöliittymä, jota käytettiin Lumia-puhelimissa.

Lumia Camera -kamerasovellus sai aikanaan paljon kehuja helppokäyttöisyydestään ja monipuolisista säätömahdollisuuksistaan. Sitä käytettiin mm. aikanaan teknisesti erittäin edityneessä Lumia 1020 -kamerapuhelimessa. Onkin mielenkiintoista nähdä, tuleeko HMD Global hyödyntämään kyseistä käyttöliittymää vielä tulevissa Nokia-älypuhelimissaan.

Lähteet: Nokiamob.net, EUIPO

This site uses XenWord.
;