Vaikka Ryzen Threadripperissä on Epyc-prosessoreiden tapaan neljä 8-ytimistä Zeppelin-sirua, on AMD poistanut niistä kaksi käytöstä.

AMD:n Ryzen Threadripper -prosessorit tulivat tänään virallisesti ennakkotilattavaksi osana Alienwaren Area-51-kokoonpanoja. Jälleenmyyntiin prosessorit saapuvat ensi kuun alkupuolella yhdessä X399-piirisarjaan perustuvien emolevyjen kanssa.

Ryzen Threadripper -prosessorit tulevat ainakin aluksi saataville 12- ja 16-ytimisinä malleina. Prosessori käyttää uutta LGA-tyyppistä kotelointia ja TR4-prosessorikantaa, joka on käytännössä identtinen Epyc-palvelinprosessoreiden SP3-kannan kanssa. TR4 tunnettiin ennen julkaisuaan vielä nimellä SP3r2.

Roman ”der8auer” Hartungin julkaiseman delidding-videon myötä kävi ilmi, että Epycin ja Threadripperin välillä on enemmänkin yhteistä. Vaikka Threadripper-prosessorit ovat maksimissaan 16-ytimisiä ja tukevat neljää DDR4-muistikanavaa, niiden hartsialustalta löytyy Epyc-prosessoreiden tapaan neljä Zeppelin-sirua. AMD on kuitenkin varmistanut, että neljästä sirusta on Threadripperissä käytössä vain kaksi. Toistaiseksi ei ole tiedossa, miksi AMD on päätynyt käyttämään Threadripperissä neljää sirua kahden sijasta.

Kuten videosta käy ilmi, AMD on juottanut lämmönlevittäjän kiinni prosessoriin indiumilla ja kullannut osan lämmönlevittäjän alapuolesta parantaakseen indiumin tarttumista. AMD on lisäksi liimannut lämmönlevittäjän kiinni paitsi reunoiltaan, myös keskeltä. Hartungin ainut Threadripper-sample ei valitettavasti selvinnyt deliddauksesta.

This site uses XenWord.
;