AMD tiputti näytönohjainajureittensa tuen 32-bittiselle Windows 8.1:lle jo aiemmin tänä vuonna, mutta tuoreimman Radeon Software 17.7.2 -julkaisun myötä tuki lähti myös 64-bittiseltä versiolta.

AMD julkaisi Radeon Software 17.7.2 -ajurit edellisyönä Suomen aikaa. Uusien ominaisuuksien ja parannusten lomassa oli myös ikävämpi uutinen pienelle, mutta edelleen olemassa olevalle käyttäjäkunnalle: Windows 8.1 ei ole enää tuettujen käyttöjärjestelmien joukossa.

AMD tiputti tuen 32-bittiselle Windows 8.1 -käyttöjärjestelmälle jo aiemmin tänä vuonna. Tuki 64-bittiselle Windows 8.1:lle pidettiin kuitenkin mukana aina 17.7.1-ajureihin asti. Guru3D kysyi asiasta AMD:lta, joka vastasi suoraan Windows 8.1 -käyttäjien olevan niin pieni joukko, ettei sen tukemisessa ole enää mitään järkeä.

Ne harvat, jotka edelleen käyttävät Windows 8.1:tä ja haluavat uudet ajurit koneelleen, voivat tukeutua Windows 7 -ajureiden käyttöön. Niille ei luvata erikseen tukea AMD:n puolelta, mutta niiden pitäisi toimia myös Windows 8.1:llä ongelmitta, joskin rajoitetuin ominaisuuksin. Windows 7 -ajurit on rakennettu WDDM 1.1:lle (Windows Display Driver Model), kun Windows 8.1 tukisi WDDM 1.3:a.

This site uses XenWord.
;