Jatkossa päivitysten asennusta ei tarvitse odotella tietokoneen uudelleenkäynnistyksessä yhtä pitkään kuin aiemmin, sillä merkittävä osa päivityksestä on tehty taustalla kun käyttäjä on vielä käyttänyt tietokonettaan normaalisti.

Windows-päivitysten asentaminen tuntuu usein kestävän pienen ikuisuuden, mikä paitsi ärsyttää, voi hukata tehokasta työaikaa huomattavastikin. Nyt Microsoft on kertonut optimoineensa asennusprosessia minimoidakseen ajan, jona tietokonetta ei voi käyttää.

Vanhassa asennusprosessissa käyttöjärjestelmä tarkistaa ja lataa päivitykset valmiiksi ja odottaa sen jälkeen seuraavaa sammutusta tai uudelleenkäynnistystä itse asennusprosessin aloittamiseksi. Windows suorittaa suurimman osan asennustyöstä Windowsin sulkemisvaiheessa. Päivitysprosessin aikana käyttäjän omat ohjelmat, asetukset ja muut vastaavat kopioidaan talteen, jonka jälkeen uudet käyttöjärjestelmätiedostot asennetaan tietokoneelle. Tämän jälkeen ajurit ja muut vastaavat tiedostot liitetään uuteen käyttöjärjestelmäversioon ja käyttäjän ohjelmat ja asetukset palautetaan. Windows viimeistelee asennuksen seuraavan käynnistyksen yhteydessä.

Uudessa asennusmetodissa Microsoft on siirtänyt mahdollisimman paljon vaiheita tapahtumaan taustalla, jolloin käyttäjä voi jatkaa tietokoneen käyttöä normaalisti. Asennustehtävät tehdään matalalla prioriteetilla, etteivät ne syö suorituskykyä ainakaan merkittävissä määrin muilta tehtäviltä. Uudessa metodissa itse asennusvaiheet ovat edelleen täysin samat, mutta sammutuksen yhteydessä tarvitsee enää liittää ajurit ja muut vastaavat uuteen käyttöjärjestelmäversioon ja palauttaa käyttäjän ohjelmat sekä asetukset, sekä tietenkin viimeistellä asennus seuraavan käynnistyksen yhteydessä. Muut vaiheet on tehty jo valmiiksi taustalla.

Uusi asennusmetodi otetaan ensimmäisenä käyttöön Windows Insider -ohjelman uusissa koontiversioissa.

Lähde: HotHardware

This site uses XenWord.
;