Movidius Neural Compute Stick perustuu Intelin viime vuonna ostaman Movidiuksen Myriad 2 -VPU-prosessoriin ja se tarjoaa 100 GFLOPSia FP16-laskentavoimaa USB-tikun muodossa.

Tekoäly ja neuroverkot ovat markkinoiden kenties kuumin peruna tällä hetkellä, eikä yksikään iso peluri halua jäädä ilman omaa siivuaan kakusta. Intelin omistama Movidius on päättänyt lähestyä asiaa USB-tikkujen kulmasta, tarjoten helposti siirreltävän ja skaalautuvan vaihtoehdon moniin laskentatehtäviin.

Movidius Neural Compute Stick perustuu Myriad 2 -Vision Processing Unit -prosessoriin. Myriad 2 tarjoaa yhteensä 100 GFLOPSin edestä laskentavoimaa FP16 tarkkuudella vaivaisella yhden watin tehonkulutuksella. VPU:n tukena on 4 gigatavua LPDDR3-muistia. Movidius NCS sopii USB 3.0 Type A -liittimeen ja kustantaa 79 dollaria.

Intelin ja Movidiuksen mukaan laskentatikku ei sovi neuroverkkojen opettamiseen, mutta sitä voidaan hyödyntää inferenssi- eli päättelytehtävissä. Lisäksi sillä voidaan kiihdyttää tietokoneella muutoin ajettavia neuroverkkotehtäviä. Movidiuksen mukaan tällä hetkellä tikkuja voidaan liittää tietokoneeseen kerralla useampiakin ja suorituskyvyn luvataan kasvavan tällä hetkellä neljään tikkuun asti lineaarisesti. Omissa testeissään yhtiö validoi parhaillaan kuuden ja kahdeksan tikun konfiguraatioita, mutta teoriassa tikkujen määrälle ei pitäisi olla ylärajaa.

Lähteet: Intel, TechReport, AnandTech

This site uses XenWord.
;